Digestieve symptomen van de menopauze

De meeste mensen weten dat de overgang markeert het einde van een vrouw reproductieve jaren, en dat symptomen zijn stemmingswisselingen en opvliegers. Er zijn vele andere symptomen van de menopauze die niet zo veel aandacht hoeft te krijgen, maar zijn echte, met inbegrip van kwesties rond het spijsverteringsstelsel.

Indigestie

Volgens de "American Chronicle," online krant verbonden met de "Los Angeles Chronicle" en "World Sentinel" publicaties zijn hormonale veranderingen indigestie leiden tijdens de menopauze. Probeer om deze veranderingen te bestrijden door het eten van een gezond dieet om aanvallen van indigestie te minimaliseren.

Gas

Hormonale verschuivingen kan uw spijsvertering veroorzaken te vertragen, dat kan op zijn beurt voelt u gassy en meer winderig dan in je jongere jaren voelen.

Opgeblazen gevoel

Opgeblazen gevoel is een gemeenschappelijk spijsvertering klacht dat menopauzale vrouwen treft. Lage niveaus van oestrogeen in verhouding tot de hoeveelheid progesteron in het lichaam opgeblazen gevoel.

Darm Wijzigingen

Uw algehele snelheid van de spijsvertering vertraagt ​​wanneer je oestrogeenspiegel laten vallen, wat betekent dat uw dikke darm niet zo efficiënt als het ooit was zal zijn. Hierdoor kunnen sommige mensen veranderingen in de darm optreden nadat ze op menopauze.

Behandeling

Als de digestieve symptomen van de menopauze zijn moeilijk voor u om mee te leven, spreken met uw arts over mogelijke oplossingen. Over-the-counter antacida en andere medicijnen kunnen verlichten sommige van uw symptomen. Hormoonvervangende therapie kan een andere weg om te verkennen.