Diëten voor hormonale onevenwichtigheden

Hormonale onevenwichtigheden optreden wanneer het lichaam er niet in slaagt om te produceren of meer dan produceert hormonen. De oorzaken van hormonale onevenwichtigheden zijn meestal gerelateerd aan de menopauze, vroege ovarieel falen en schildklier aandoening. Hoewel er medicijnen om de onevenwichtigheden in verband met deze aandoeningen te behandelen, kan een goede voeding te helpen bij het verlichten van de symptomen. Een slecht dieet, of een dieet grotendeels bestaand uit verwerkte voedingsmiddelen, kan een bestaande hormonale onbalans verergeren.

Functie

Hormoonspiegels beïnvloeden stemming, cognitieve processen, de voortplanting en de orgaanfuncties. Al deze worden beïnvloed door het voedsel dat je net zo goed eten.
Een van de factoren die een vitale rol spelen in de hormonale gezondheid is DHEA (dehydroepiandrosterone). Dit is een endogeen hormoon geproduceerd door het lichaam en als een bouwsteen van het reproductieproces en hersenontwikkeling. Na de leeftijd van 30 jaar, te beginnen DHEA levels te laten vallen. Dit kan een indicatie zijn van hormonale onbalans zijn.
U kunt uw DHEA niveaus te verhogen door met inbegrip van vissen in uw dieet zoals zalm, tonijn en makreel drie keer per week. Als je niet van vis houdt, gebruik dan een visolie-supplement plaats.

Kenmerken

Eén van de nadelige effecten van hormonale onevenwichtigheden wordt aangetast cognitieve vaardigheden, ook wel bekend als de hersenen mist.
Bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen bij het verlichten van de hersenen mist, afgezien van vis. Lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten zijn allemaal hoog in omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren verbeteren korte-termijn geheugen en cognitieve redeneren. Ze doen dat omdat ze de vetzuren verloren als gevolg van hormonale onevenwichtigheden te vervangen.
Het toevoegen op basis van soja voedingsmiddelen aan uw dieet zal helpen bij hormonale onevenwichtigheden veroorzaakt door lage oestrogeenspiegel. Soja bevat fyto-oestrogenen. Je lichaam aanvaardt de soja als oestrogeen, waardoor uw oestrogeen niveau te herstellen.

Soorten

Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak chemische stoffen die schadelijk zijn voor de mens in de tijd zijn. Eén van de bijwerkingen van de inname van grote hoeveelheden verwerkt of fastfood is de verergering van hormonale onevenwichtigheden. Als u een verhoogd risico op hormonale onevenwichtigheden, het eten van deze voedingsmiddelen kan dat risico verhogen.
Hot dogs zijn bewerkte voedingsmiddelen, zoals zijn ingeblikt vlees. Verpakte koekjes en gebak, bevroren diners en de meeste verpakte witte broden worden verwerkt voedsel. Deze bevatten chemische stoffen die een negatieve invloed hebben hormonen niveaus.
Vermijd melk en andere zuivelproducten die zijn verkregen van dieren waaraan antibiotica en kunstmatige groeihormonen te verhogen. Deze chemicaliën worden doorberekend in het voedsel voor u, de consument. Inname van kunstmatige oestrogeen kan hormonale onevenwichtigheden veroorzaken.
Eet volkoren brood, rauwe groenten en fruit, en natuurlijke zuivelproducten, dat is, die vrij is van hormonen. Drink veel water en vruchtensap en houden de inname van cafeïne en alcohol tot een minimum.

Overwegingen

Hoewel het lijkt dat een voeding van volle granen, groenten en fruit is iets meer dan gezond verstand, is er een correlatie tussen voeding en hormoonspiegels.
Soja, bijvoorbeeld, is goed voor degenen met lagere oestrogeen niveaus. Maar het kan niet de juiste voeding voor mensen met schildklier aandoening of medicatie te laag oestrogeengehalte behandelen.
Als uw hormonale onbalans wordt veroorzaakt door een overvloed aan DHEA, die kan worden gevonden bij tieners, het laden op vis zal alleen maar verergeren het probleem. De oplossing kan meer nadruk gelegd op greens en vruchtensappen zijn.
Als u vermoedt dat u een hormonale onbalans, moet u de oorzaak van de onbalans te begrijpen voordat je kunt bepalen welke voedingsmiddelen zal helpen zich beter voelt.

Theorieën / Speculatie

Een gezond dieet van chemische en hormoon-vrij voedsel is waarschijnlijk iedereen ten goede komen, ongeacht de status van hun gezondheid. Maar als het gaat om hormonale onevenwichtigheden, is de vraag gerezen over het al dan niet ecologische factoren zijn de oorzaak, specifiek hormoongevoelige besmet voedsel.
Foods besproeid met chemische meststoffen en pesticiden hebben een opeenstapeling van xeno-oestrogenen, of kunstmatige oestrogeen. Inname van xeno-oestrogenen dan gooit je hormonen uit balans, omdat je lichaam gelooft uw oestrogeen niveau te hoog is. Dit is een "valse lezen," echter, en je lichaam kan zich niet ontdoen van de nep-oestrogeen. Dit resulteert in u het ervaren van de symptomen van hormonale onevenwichtigheden.
Zijn chemische sprays en hormoon gevoed boerderijdieren de oorzaak van alle hormonale onevenwichtigheden? Nee Ze kunnen zelfs geen directe oorzaak van hormonale onevenwichtigheden, maar een katalysator die gevaar loopt. Hoe dan ook, het eten van biologisch voedsel vrij van chemicaliën en hormonen zal helpen verlichten van bestaande symptomen en het risico van het ontwikkelen van hormonale onevenwichtigheden te verminderen.