Diet & Bloedgroep

Diet & Bloedgroep

Onze bloedgroepen zijn gebaseerd op de aanwezigheid of afwezigheid van specifieke antigenen of rode bloedcellen. Deze bloedgroepen A, B, AB en O en hetzij positief of negatief. Positieve bloedgroepen hebben de RH-antigeen. Type A bevat A-antigeen, B bevat B-antigeen, AB bevat zowel A & B en het type O bevat geen van beide en wordt beschouwd als de universele donor.

Oorsprong van bloedgroepen

Dr. Peter D'Adamo. auteur van "Eet voor uw type," beweert de evolutionaire oorsprong van de bloedgroepen werden beïnvloed door veranderingen in de omgeving door de jaren heen. De oorspronkelijke bloedgroep was het type O, en was in de eerste plaats de bloedgroep van de vroege jagers. Type A kwam naast toen de landbouw begon het vervangen van de jacht als een middel van bestaan, Type B gevolgd tijdens de vele veranderingen in het milieu. Het uiteindelijke bloedgroep was AB, die eigenschappen van zowel A en B heeft, en vandaag maakt slechts 5 procent van de bevolking.

Dieet voor Type A

Type A mensen moeten een dieet te eten met de nadruk op groenten, met eiwit en koolhydraatrijke voedingsmiddelen gegeten met mate. Zuivelproducten ook slechts incidenteel worden gegeten, en de vetarme versies. Dr. D'Adamo beweert dat een vegetarisch dieet is het meest geschikt voor deze bloedgroep. Hij stelt ook voor het elimineren van paprika's, tomaten en tropische en citrusvruchten.

Dieet voor type B

Bloedgroep mensen B best doen door het vermijden van kip, spek, ham en schelpdieren geheel. Andere voedingsmiddelen te elimineren uit hun dieet zijn rund, tarwe, rogge, tomaten en maïs. Dr D'Adamo suggereert geit, lam schaap en hert voor eiwit. Groene groenten, eieren en vetarme zuivelproducten worden ook aanbevolen voor dit type bloed. Type B is over het algemeen redelijk succesvol te blijven binnen de normale gewicht.

Dieet voor Type AB

Type AB mensen moeten niet toegeven aan cafeïne en alcohol. Dr D'Adamo moedigt voedingsmiddelen zoals vis, tofu, zuivel en groene groenten. Vermijd alle gerookte, vleeswaren en vis. Suggereerde vis zijn zalm, sardines, tonijn en rode snapper. Yoghurt wordt aanbevolen voor het type AB mensen. Type AB mensen doen het goed met de kleine en frequente maaltijden.

Dieet voor Type O

Als je een type O, Dr. D'Adamo beveelt vermijden eieren en zuivel. Ook op de lijst van voedingsmiddelen te elimineren zijn brood en pasta gemaakt van tarwe. Kool, maïs en spruitjes moeten worden weggenomen. Een dieet rijk aan vlees, vis en de meeste groenten het beste werkt voor dit type bloed.

Werkt het?

Volgens Katherin Zeratsky, RD, van de Mayo Clinic, is er geen wetenschappelijk patroon van voedselallergieën met bloedgroepen. Volgens studies, eten goed voor je bloedgroep heeft enige gunstige invloed op gewichtsverlies of algemene goede gezondheid niet gehad. Zij stelt ook dat het eten volgens je bloedgroep kan uiteindelijk niet verstrekken uw voedingsbehoeften.