Dieet voor diabetische nefropathie

Diabetische neuropathie is een aandoening van de zenuwen die wordt veroorzaakt door diabetes. Neuropathie gevoelloosheid, pijn en / of zwakte in het lichaam inclusief armen, handen, benen en voeten. Diabetische neuropathie komt het meest voor bij mensen die ook een hoge bloeddruk, een hoog vetgehalte in het bloed of degenen die problemen beheersen van hun glucosespiegels evenals personen die diabetes voor minstens 25 jaar hebben gehad hebben. Deze problemen kunnen worden voorkomen of beheerd door behoud van een lage glucosespiegel.

De glycemische index

Het onderhouden van een goede glycemische index betekent consumeren bepaalde koolhydraten die glucose niveaus te stabiliseren. De glykemische index is een indicator van voedsel, met name koolhydraten, die bloed glucose (suiker) niveaus verhogen binnen twee uur. Voedingsmiddelen met complexe koolhydraten helpen de bloedsuikerspiegel op peil te houden, zelfs.

Types van diabetische neuropathie

Diabetische neuropathie kan een van de drie soorten. Perifere neuropathie beschadigt de zenuwen die het gevoel warm, koud, pijn en aanraking en kan invloed hebben op de spierkracht en beweging. Perifere neuropathie kan leiden tot ernstige voetproblemen.

Autonome neuropathie veroorzaakt schade aan de zenuwen die de bloeddruk, spijsvertering, plassen, hartslag, seksuele functie en zweten allemaal gecontroleerd door het autonome zenuwen regelen.

Focal neuropathie alleen invloed op enkele zenuwen en komt meestal voor in het dijbeen, pols of voet, maar het kan ook invloed hebben op de zenuwen in de borst, rug en ogen.

Monster 2000 Calorie Diabetische Menu

Het volgende menu zal handhaven niet alleen lage calorie-inname, maar lage glucosewaarden te helpen bij het beheren diabetische neuropathie.

ONTBIJT: 2 sneetjes volkoren toast, 4 theel. natuurlijke pindakaas, 1 banaan en 8 oz. van 1 procent melk.

Lunch: een kleine salade bestaande uit sla, radijs, komkommer, 1/2 kopje wortelen, 1/2 kop groene paprika (in blokjes gesneden) met 3/4 kop tonijn verpakt in water en 1 el. vetarme ranch dressing. Top het af met 10 kleine groene olijven. 12 soda crackers (ongezouten tops), 1 perzik en water of suikervrije drank.

DINER: 6 oz. entrecote (met het vet afgesneden), 1/2 kop gekookte uien en 1/2 kop gekookte champignons, 1 theel. koolzaadolie aan de uien en champignons bak voor topping steak, 1/2 kop gekookte spinazie, 1 grote gebakken zoete aardappel (ongeveer 9 oz.), 2 el. zure room (optioneel) en water of suikervrije drank.

Snack: 1/2 cup aardbeien.

Waarom koolhydraten toevoegen?

Waarom zou een dieet bevatten koolhydraten wanneer koolhydraten om te zetten in suiker in de bloedbaan? Eigenlijk is de diabetische dieet vereist de inname van complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten veroorzaken geen een piek in de bloedsuikerspiegel, omdat ze langzamer verteerd dan gewone koolhydraten en ze maken je een vol gevoel sneller. Ongeveer 50 procent van het dieet moet bestaan ​​uit complexe koolhydraten zoals die gevonden in volle granen, met inbegrip van volkoren brood, bruine rijst en bonen, aardappelen (vooral zoete aardappelen) en fruit en groenten.

Het houden van een goede balans

Vlees, zuivel, gevogelte, vis en gezonde vetten met koolhydraten (noten, brood, pasta, rijst en aardappelen), groene bladgroenten en fruit moeten allemaal in hun dieet. De American Diabetes Association heeft richtlijnen voor het dieet om de volgende zijn ingesteld:

Kies een variëteit van voedsel dat voedzame van de basisvoedsel groepen zijn.

Eet fruit en groenten die vezelrijk zijn.

Diabetici moeten hebben 2 1/2 kopjes van groenten en 2 kopjes fruit per dag.

Ten minste de helft van de korrels in een dieet zou moeten zijn volle granen.

Het minimaliseren van de hoeveelheid verzadigde vetten en transvetzuren geconsumeerd door te kiezen voor mager vlees en gevogelte, en een laag-vet of niet-vette zuivelproducten.

Eet minder dan 2300 mg natrium per dag.