Dieet voor Diabetische gastroparese

Gastroparese is een maag aandoening waarbij de maag verteert en beweegt eten tegen een verlaagd tarief. Dit kan worden veroorzaakt door diabetes; ongereguleerde bloedsuikerspiegel kan schade aan de zenuwen veroorzaken, met inbegrip van de zenuwen die de maag contracties en gedrag te stimuleren. Hoewel er geen remedie voor diabetische gastroparese, kan worden aangestuurd met een goed dieet.

Foods te vermijden

Fiber is moeilijk te verteren, dus moet worden voorkomen. Vezelrijke voedingsmiddelen bevatten vijgen, groene bonen, bessen, en broccoli. In het algemeen moet u voorkomen dat rauwe groenten en vers fruit, omdat deze vertragen de spijsvertering. Vette voedingsmiddelen ook de spijsvertering belemmeren en moeten worden vermeden.

Voedsel te zoeken

De volgende voedingsmiddelen en dranken worden aangemoedigd: magere melk, witte rijst, pasta, groente en vruchtensappen, vetvrije soepen, gevogelte en vis. Groenten zijn prima als ze worden gevild en gekookt; veilige opties zijn bieten, wortelen, champignons, spinazie en yams. Koffie en thee zijn aanvaardbaar drankje keuzes.

Supplementen

Sinds diabetische gastroparese beperkt je vermogen om verse groenten en fruit te eten, kan je voeding bepaalde essentiƫle vitaminen en voedingsstoffen, zoals vitamine A, vitamine C, calcium en ijzer gebrek. Praat met uw arts over voedingssupplementen die u kunnen voorzien van deze voedingsstoffen.

Eten Practices

Zorg ervoor om langzaam te eten en volledig kauw je eten. Vermijd grote maaltijden, maar het eten van meerdere kleine maaltijden gedurende de dag. Na een maaltijd, probeer te zitten voor een uur, in tegenstelling tot het vaststellen of sporten. Deze maatregelen zullen helpen bij de vertering.

Diabetes Controle

Naast het creƫren van een dieet dat een verhoogde stroom van voedsel stimuleert door het spijsverteringskanaal, moet je ook houden aan een veilige dieet. Dit betekent dat altijd het behoud van een gezonde bloedsuiker / insuline verhouding, en het monitoren van uw glucosespiegel regelmatig.