Den bästa behandlingen för torr hårbotten på grund av anemi

Anemi definieras som ett tillstånd där kroppen inte har gott om röda blodkroppar för att distribuera syre till kroppens vävnader. Några av de viktigaste symptomen på blodbrist är trötthet, yrsel, oregelbunden hjärtrytm och ibland torr hud. Om du har märkt att din hårbotten är torr, det finns naturliga behandlingar som är tillgängliga för att lindra torr hårbotten utan att införa syntetiska kemikalier i din sköra blodomloppet. Alltid diskutera någon åtgärd med din läkare innan du försöker.

Aloe Vera Behandling

Egenskaperna inom aloe veraväxten har visat sig vara fördelaktig när den appliceras på huden. Aloe vera innehåller polysackarider och glykoproteiner. Polysackarider läka huden genom att främja frisk hud celltillväxt och reparation av skadade hudceller. Glykoproteiner reducerar främst inflammation samt smärta i samband med en hudåkomma, såsom torr hårbotten. Båda dessa föreningar arbetar för att främja en sundare immunförsvar.

För att använda aloe som en behandling för torr hårbotten, häll två matskedar i en behållare. Generöst massera aloe direkt på din hårbotten, och se till att helt täcka områden som är särskilt torr och kliande. Låt aloe vila på din hårbotten över natten. Du kan behöva placera en handduk på kudden för att undvika missfärgning. På morgonen, skölj håret av aloe och följer med din vanliga schampo och balsam rutin. Utför denna behandling tre gånger i veckan fram till din torra hårbotten har försvunnit.

Herbal Shampoo Behandling

Om du införa flera växtbaserade hud moisturizers direkt på hårbotten, kommer din hud att bättre kunna läka sig själv, ge befrielse från torr hårbotten. För detta schampo behöver du äppelcidervinäger, ricinolja, glycerin och en mild växtbaserade schampo som kan köpas på en ört butik. Blanda en kopp schampo med en matsked ricinolja, en tesked äppelcidervinäger, en matsked glycerin. Skölj håret och generöst tillämpa blandningen direkt till hårbotten. Låt blandningen vila direkt på din hårbotten i 20 minuter innan du sköljer med varmt vatten. Upprepa denna procedur varannan dag tills torr hårbotten börjar minska.