Den bästa behandlingen för neuropati

Neuropati är ett tillstånd där nerver som levererar smärtsignaler från hjärnan skadas. De förvrängda meddelanden till hjärnan kan ge en mängd olika symtom som en bedövande eller stickningar, känslighet för beröring och brännande smärta. Även om det inte finns något botemedel mot neuropati smärta, kan terapier minimera smärtan.

Orsaker

Neuropati kan förvärvas på grund av skada, brist på näringsämnen, alkoholism och tumörer. Fysiskt trauma eller skada är den vanligaste orsaken till nervskada såsom auto olyckor, idrottsskador och faller. Brutna ben eller halkade diskar i kotan kan trycka på omgivande nerver som orsakar tryck och smärta. Diabetiker är benägna att neuropati i benen eller fötterna eftersom höga blodsockernivåer skadar nerverna speciellt i dessa områden. Vissa vitaminer som vitamin E och B-komplex vitaminer behövs för friska nervfunktioner så saknar dessa vitaminer kan leda till nervskador. Alkoholism bort kroppen av tiamin och utan den kommer att orsaka nervsmärta i armar. Autoimmuna sjukdomar och infektioner kan leda till neuropati. HIV, bältros, Epstein-Barr-virus är några av de sjukdomar som kan påverka nervsystemet.

Diagnos

Det behövs en neurologisk undersökning för att åstadkomma en adekvat diagnos. En komplett anamnes och blodtester först behövde se hur man ska gå vidare. En datortomografi eller magnetkamera blir nästa procedur. Detta gör neurologen för att se bilder av organ, ben och vävnad. Ett EMG är en process för att föra in en nål in i muskeln. Testet visar om det finns skador på muskler eller till den omgivande nerven. En hudbiopsi innebär att man tar en tunn hud prov och undersöka nervtrådarna. Testet är lätt att utföra och kan visa skador i mindre nervfibrerna.

Behandling

Den första raden i behandlingen bilda sunda vanor som att äta hälsosammare och ett motionsprogram. Vissa övningar kan stärka muskler och minska kramper. Lägga vitaminer och undvika alkohol och rökning kan hjälpa sidan av effekterna av neuropati. Diabetiker behöver hålla vakande öga på sina blodsockernivåer så strikt kontroll kan leda till mindre smärta i ben och fötter. Mild neuropati smärta kan hanteras av över disk smärtstillande medel. Men för svårare fall mot epilepsi och antidepressiva medel kan förskrivas för behandling. Topiska plåster med lidokain har också använts för smärta. Hand eller fot hängslen kan hjälpa till med muskelsvaghet och ortopediska skor förbättrar mul smärta. Kirurgiska ingrepp är normalt den sista formen av behandling, men kan bidra till att de med kompressionsskador. Operationen minskar trycket på nerverna som leder till mindre eller ingen smärta.