Den bästa behandlingen för ischias

Ischias är en smärtsam och ofta handikappande, tillstånd med nerverna i nedre delen av ryggen. Det finns flera lager av behandling som involverar droger, fysisk terapi, och ibland kirurgi som kan lindra symtomen. Ofta är det en kombination av dessa saker som ger mest lättnad.

Akut Stage

Ischias är ett tillstånd där en klämd nerv i nedre orsakar smärta och begränsad rörlighet tillbaka. Under flare ups eller den akuta fasen, tunga muskelavslappnande och smärtstillande medel kan vara nödvändiga för att kontrollera smärtan och tillåta fysisk terapi att göra. Eftersom detta är en något allvarligt tillstånd, bör din läkare kontaktas och övervaka all behandling för att säkerställa att du är helande och inte ytterligare skada området. I vissa fall operation kanske krävs för att åtgärda de strukturella missbildningar som orsakar nervstörningar.

Ofta smärtstillande och muskelavslappnande används långt in sjukgymnastik för att kontrollera inflammation och minska smärta så terapin kan ske överhuvudtaget. Användningen av värme och is terapi för att koppla den stressade muskler som orsakas av nervskada är ofta till hjälp. Is och värme terapi bör göras i intervall om 20 minuter av tillämpad värme eller kyla följt av minst 20 minuter av ingenting. Detta kan göras upp till 6 gånger om dagen för att erbjuda hjälp.

Målet med sjukgymnastik är att förbättra flexibiliteten och styrkan i den nedre ryggområdet. Detta gör att kroppen att bättre stödja det smärtande området och ofta slappnar spända muskler kontrakte möjliggör ökad rörelseomfång och en minskning av smärta. I akuta skeden bör höras en sjukgymnast för att se övningarna är lämpliga och effektiva. I början en viss nivå av smärta när de utför övningen är att vänta, men bör utvärderas av en professionell.

Kronisk Stage

När ischias har flyttat in i ett kroniskt tillstånd övning tenderar att vara den bästa metoden för att hålla flare ups i schack. Återigen, målet av motion är att stärka det drabbade området och ta bort trycket de skadade nerver. Detta kan göras med standardvikt utbildning tekniker men nyare övningar som pilates och yoga vinner företräde. Dessa nya övningar erbjuder rörelseomfång styrka i motsats till statisk styrka.

Träning i samband med den regelbundna användningen av mediciner och is eller värme terapi är ofta tillräcklig för att kontrollera smärtsamma episoder. Men om episoder fortsätter att uppträda eller öka i smärta, bör läkare konsulteras som den strukturella missbildningar kan ha försämrats och mer aggressiv behandling som kirurgi kan vara i ordning.