Den bästa behandlingen för Herpes

Holistic levande webbplatser anspråk på att ha den bästa naturlig behandling av lesioner orsakade av herpes simplex-virus 2. Så gör online marknadsförare som höken orm olja behandlingar och permanenta "botemedel" för denna obotliga infektion. De bästa behandlingarna är dock en av tre orala läkemedel som godkänts av US Food and Drug Administration.

USDA godkänd terapi

Det finns tre antivirala läkemedel som har visat att behandla symtomen på genital herpes: Aciklovir, famciklovir och Valacyclovir. Du kanske känner igen dessa mediciner med sina varumärken, Zovirax, Famvir och Valtrex, respektive. Dessa antivirala har genomgått rigorösa forskning, laboratorietester och kliniska prövningar som administreras av FDA, och bär myndighetens stämpel av godkännande. Antivirala läkemedel är särskilt användbara under en inledande utbrott av herpes genom att minska fysiska symptom (lesioner) och hjälpa genitala sår läker snabbare. De har också visat sig minska frekvensen och svårighetsgraden av efterföljande utbrott. Dessutom tar någon av dessa läkemedel minskar din chans att sprida viruset till någon annan genom sexuell kontakt. Antivirala läkemedel måste erhållas med recept från läkare.

Enligt Mayo Clinic, det finns inga over-the-counter produkter som har visat att behandla herpes. "Effektiv" behandling med örter, näringsämnen, kosttillskott och holistiska lösningar är strikt anekdotiska och stöds inte av kliniska studier.

Episodisk Terapi

Antivirala läkemedel kan tas episodiskt, oftast under ett utbrott, eller höger som den första skadan börjar växa fram. Antiviral droger kan minska varaktigheten och svårighetsgraden av ett utbrott. Episodisk behandling är lämplig för någon som inte är sexuellt aktiva, eller för par som båda har genital herpes orsakas av antingen Simplex 1 eller 2 virus (om båda parter redan har genital herpes, kan den inte överföras igen, även under ett pågående utbrott).

Suppressiv behandling

Suppressiv behandling innebär daglig användning av antivirala läkemedel, och kan vara ganska effektiva för att minska frekvensen av utbrott. Enligt Mayo Clinic, hos patienter som upplevde minst sex utbrott ett år eller mer, varje dag suppressiv behandling minskade utbrott frekvens med upp till 80 procent. Dagens antiviral läkemedelsbehandling rekommenderas för alla som upplever frekventa utbrott eller för dem som är sexuellt aktiva med partner som inte är infekterade med herpes. Det är också rekommenderas om en partner har herpes i munnen (HSV-1) och den andra partnern har genitala lesioner orsakade av HSV-2.