Demografische van coronaire hartziekte

Als de belangrijkste oorzaak van de dood over de hele wereld, de demografische van coronaire hartziekte is nogal breed. Maar zelfs op deze schaal bepaalde segmenten van de bevolking zijn meer vatbaar voor de ziekte.

Betekenis

De Wereld Gezondheids Organisatie meldt dat de meest typische vorm van hart-en vaatziekten, coronaire hartziekte, is de nummer één doodsoorzaak in de wereld. In de Verenigde Staten, ten minste 80 miljoen mensen lijden aan een vorm van hart-en vaatziekten.

Risico

Leeftijd is de belangrijkste factor bij het bepalen van de primaire demografische van coronaire hartziekte. Oudere mensen hebben een langere tijdsperiode plaque accumuleren in hun lichaam hebben. "Meer dan 83 procent van de mensen die sterven van coronaire hartziekten zijn 65 jaar of ouder", zegt de American Heart Association.

Seks

Mannen ervaren een hoger tarief van een hartaanval dan vrouwen en lijden die eerder in het leven. Volgens de New York University's Cardiac en Vascular Institute, het risico springt op de leeftijd van 45 voor mannen en 55 voor vrouwen.

Erfelijkheid / Race

Mensen met een familiale voorgeschiedenis van coronaire hartziekte geconfronteerd met een hoog risico van het zelfde. Race demografie in Amerika aan te geven dat alle minderheidsgroepen, waaronder Afro-Amerikanen, Hispanics-Amerikanen, Inheemse Amerikanen, Inheemse-Hawaiianen en sommige Aziatische-Amerikanen, zijn vatbaarder dan blanken.

Preventie / Solution

Veranderingen in levensstijl zijn cruciaal om de mogelijkheid van CAD te minimaliseren. "Het eten van een gezond dieet, fit te blijven met de juiste soort van oefening, en niet roken zijn de beste manieren om CAD te voorkomen", aldus de Universiteit van Michigan Health System.