Definitie van Slechtzienden

Definitie van Slechtzienden

Er zijn veel verschillende niveaus van low vision en blindheid, variërend van een beetje wazig zien of verminderd gezichtsveld tot een compleet onvermogen om licht te detecteren. Het kan belangrijk zijn om de definities van deze verschillende niveaus als gevolg van diverse wettelijke beperkingen of handicap kwalificaties weten.

Niveaus van Impairment

Visiestoornis kan gedefinieerd verschillende manieren, maar de Wereldgezondheidsorganisatie heeft gescheiden in vijf niveaus. Houd in gedachten dat een normaal zicht is 20/20.
Niveau één, low vision, wordt bepaald door een gecorrigeerde visie van 20/70 of erger.
Niveau twee, low vision, wordt gedefinieerd visie hieronder 20/200 gemeten.
Niveau drie, blindheid, heeft een afmeting van minder dan 20/400
Niveau vier, blindheid, begint bij 5/300.
Level vijf, blindheid, is het onvermogen om licht te detecteren.
Visiestoornis wordt ook bepaald door een reeks van visie minder dan 12 procent van de normale.

Beperkingen op het Slechtzienden

Bepaalde niveaus van visuele beperking oproep tot wettelijke beperkingen op de activiteiten zoals autorijden. Hoewel de wetten enigszins variëren van staat tot staat, ze hebben allemaal dezelfde algemene richtlijnen.
In de staat Michigan, bijvoorbeeld de vergunning van een onbeperkte bestuurder kan worden verleend aan iemand met visie op 20/40 of beter. Corrigerende lenzen moet gedragen worden tijdens het rijden indien nodig om de 20/40 norm te bereiken. Een beperkte, daglicht rijden alleen vergunning wordt afgegeven indien de aanvrager heeft de visie van 20 / 50-20 / 70. Een vergunning wordt geweigerd aan iemand wiens visie niet voldoet aan de minimum 20/70.

Voordelen voor blinden en slechtzienden

Visuele beperking kunnen ook u in aanmerking voor uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid van de sociale zekerheid of andere organisaties. Op de Sociale Zekerheid website (www.ssa.gov), ze staat, "Wij beschouwen u blind onder de sociale zekerheid regels zijn als uw visie niet kan worden gecorrigeerd om beter dan 20/200 in uw betere ogen, of als uw gezichtsveld 20 graden of minder, zelfs met een corrigerende lens. "
Visuele beperking kunt u ook vrijstellen van de militaire dienst in geval van een ontwerp.

Diensten voor blinden en slechtzienden

Er zijn veel organisaties die zijn opgericht om te helpen blinden en slechtzienden. Een voorbeeld van zo'n groep is de Associated Services voor Blinden en Slechtzienden (zie bronnen). Op hun website, ze zelf omschrijven als een "non-profit organisatie gewijd aan het inspirerende gevoel van eigenwaarde, zelfstandigheid en zelfbeschikking onder mensen die blind zijn of een visuele handicap." Hoewel gevestigd in Philadelphia, ze helpen ook mensen in andere gebieden door ze te verbinden met lokale organisaties.
Een andere groep die is gewijd aan het dienen van de blinden en slechtzienden gemeenschap is het Helen Keller Services for the Blind. Hun missie statement is om "te helpen mensen van alle leeftijden die blind of slechtziende om onafhankelijkheid te ontwikkelen en actief en volledig deel te nemen in hun gemeenschappen."

Hoe te beschermen Uw Visie

Hoewel sommige problemen met het gezichtsvermogen zijn erfelijke of het gevolg van een ongeval, zijn er dingen die je kunt doen om uw visie te beschermen. Uiteraard, wees voorzichtig met fel licht, zoals de zon, en met scherpe voorwerpen. Louis Braille, de uitvinder van het braille alfabet voor blinden, werd verblind als jongen bij het spelen met priem een ​​schoenmaker.
Ook moet u ervoor zorgen dat uw dieet bevat veel vitamine A en omega-3 vetzuren. Dit zijn noodzakelijke voedingsstoffen voor de gezondheid van het oog. Groene bladgroenten helpen verbeteren veroudering gezichtsvermogen.