De voedingswaarde van Pistachenootjes

De meeste noten bevatten mineralen en vitaminen essentieel voor uw gezondheid en de groei van het lichaam. Pistachenoten zijn populair op hun eigen als snacks of geïntegreerd in gebak of salades.

Calcium

Pistache noten zijn rijk aan calcium, die essentieel is voor de groei en instandhouding van bot. Een kopje pistachenoten bevat 14 procent van je dagelijkse waarde van calcium.

Ijzer

Een gezonde dosis ijzer is te vinden in pistachenoten, met 30 procent van je dagelijkse waarde in één cup. IJzer helpt het lichaam in het brengen van zuurstof aan bloedcellen.

Koper

Pistache noten zijn een goede bron van koper, die een belangrijke rol in de ontwikkeling van bindweefsel en zenuw bekleding speelt. Een half kopje pistachenoten bevat 20 procent van je dagelijkse waarde van koper.

Magnesium

Pistache noten bevatten magnesium, die is gevonden in enzymen die verschillende functies reguleren zoals spiercontracties. Een half kopje pistachenoten heeft 8 procent van de dagelijkse waarde.

Weight Concerns

In een studie uit 2003, uitgevoerd door Joan Sabate van de Loma Linda University, mensen die pistachenoten vervangen door 20 procent van hun dagelijkse calorieën leverde niet in gewicht, ondanks de hoge vetgehalte van de noten.

Calorieën

Een kopje pistachenoten bevat ongeveer 713 calorieën, waarvan 512 zijn calorieën uit vet. Een kopje droge geroosterde en gezouten pistachenoten heeft ongeveer 727 calorieën, 530 uit vet.