De symptomen van chronische Meningitis

De symptomen van chronische Meningitis

Chronische meningitis is een ontsteking van de subarachnoïdale ruimte in de weefsels rond de hersenen en het ruggenmerg. De symptomen zijn vergelijkbaar met de meest voorkomende acute bacteriële meningitis, maar heeft verschillende oorzaken en ontwikkelt langzamer - gedurende ten minste vier weken, vergeleken met uren of dagen voor acute meningitis. Acute meningitis dat behandeld maar niet genezen kunnen ontwikkelen tot chronische meningitis, volgens de "Merck Manual Home Edition."

Griepachtige symptomen

Hoofdpijn, een stijve nek en koorts zijn drie klassieke symptomen van chronische meningitis. Aangezien deze ook tekenen zijn van de griep, kunnen zij niet worden erkend als een symptoom van chronische meningitis totdat ze wekenlang aanhouden of worden vergezeld door andere meningitis symptomen.

Double Vision

Dubbel zien is één van de meest voorkomende symptomen van chronische meningitis. Dit kan optreden wanneer de ziekte treft de craniale zenuwen die de hersenen verbinden delen van het hoofd en nek, volgens de "Merck Manual Home Edition." Dubbel zien kan gepaard gaan met een verlamming van het gezicht.

Problemen met lopen

Het is niet ongebruikelijk voor mensen met chronische meningitis te slecht ter been zijn. Dit symptoom vergezeld gaan van of verergerd door een rugpijn, zwakte, "spelden en naalden" gevoel en gevoelloosheid, die alle andere tekenen van chronische meningitis.

Minder vaak voorkomende symptomen

Verwarring, moeite met concentreren, gevoeligheid voor licht, chronische vermoeidheid, epileptische aanvallen, misselijkheid, en weinig interesse in eten of drinken komen minder vaak voor, maar mogelijke symptomen van chronische meningitis.

Waarschuwing

Als je een aantal van deze symptomen en vermoedt dat u misschien chronische meningitis heeft, moet u onmiddellijk uw arts te bezoeken. De meeste van deze symptomen kan ook aangeven virale meningitis, waardoor beter op zichzelf binnen enkele dagen of bacteriële meningitis die fataal binnen enkele dagen zou kunnen zijn, zodat een vroegtijdige diagnose essentieel.