De rol van de blaas in de uitscheidingsstelsel

De rol van de blaas in de uitscheidingsstelsel

De uitscheidingsstelsel heeft de verantwoordelijkheid van het verwijderen van zouten, zuren, giftige stoffen en andere stoffen uit uw lichaam. Verschillende organen bijdragen aan de functie van het uitscheidingsstelsel, waaronder blaas.

Identificatie

Uw blaas is een orgaan in de onderbuik. Buisjes, de urineleiders sluit je nieren naar de blaas, en een andere passage die bekend staat als de plasbuis loopt van de blaas naar de buitenkant van je lichaam.

Aansluiting op Nieren

Als het door je lichaam stroomt, bloed door je nieren, een paar van boonvormige organen die zich aan beide zijden van de onderbuik boven je blaas. Uw nieren filteren overtollig vocht en andere stoffen uit je bloed en dan produceren urine van dit afval.

Blaasfunctie

Na de productie, urine reist in uw blaas, en het orgel slaat de urine tot hij vol genoeg voor u om te voelen wordt. Deze volheid signalen die je nodig hebt om te plassen, een proces waarbij de spieren die rondom uw blaas laat de urine binnen gehouden, zodat je het kunt doorgeven uit je lichaam.

Capaciteit

Uw blaas kan opslaan 10 tot 20 gram urine, en het vermogen afneemt met de leeftijd. Normaal gesproken heb je niet het gevoel een behoefte om te plassen tot uw blaas wordt minstens een half-vol.

Time Frame

De blaas vereist normaliter legen vier tot zes keer per dag. Mensen die grote hoeveelheden te drinken kan het nodig zijn om vaker te plassen.