De eerste symptomen van de menopauze

Menopauze, een fase dat de permanente einde van de menstruatie en de vruchtbaarheid markeert, is een natuurlijk biologisch proces en is een normaal onderdeel van de gezondheid van elke vrouw. Hoewel veel vrouwen ervaren symptomen van vermoeidheid, emotionele en fysieke ongemak en krampen, de eerste symptomen zijn vaak veel subtieler.

Betekenis

Een vrouw is officieel begonnen aan de menopauze ondergaan toen het een jaar geleden is dat haar laatste periode. In de Verenigde Staten, de gemiddelde leeftijd voor vrouwen die de menopauze is 51. menopauze begint de eierstokken beginnen waardoor minder oestrogeen en progesteron, twee hormonen die helpen bij het reguleren van de menstruatie. Dit proces begint meestal in een vrouw de late jaren '30, toen er minder potentiële eieren rijpen in de eierstokken. Gedurende deze tijd, ovulatie minder voorspelbaar en dus vruchtbaarheid afneemt, misschien als gevolg van hormonale veranderingen in het lichaam.

Symptomen van perimenopauze

Perimenopauze, een natuurlijk proces dat zich voordoet, terwijl een vrouw is nog steeds menstrueert, is vaak het begin van de menopauze. Hoewel de vrouw is nog steeds ovuleert, begint ze symptomen van de menopauze, waaronder stijgt ervaren en valt in de hormoonspiegel en stemmingswisselingen. Vrouwen kunnen ook last hebben van opvliegers en gevoelige borsten tijdens deze periode. In het algemeen, de perimenopauze duurt vier tot vijf jaar voordat hij weg naar de menopauze.

Vroege symptomen van de menopauze

De vroegste symptoom van de menopauze is een gebrek aan regelmatige periodes. Omdat artsen overwegen de menopauze optreden een jaar na de laatste periode, is het eerste symptoom van een vrouw ervaart meestal herhaald gemist periodes. Extra vroege symptomen zijn verminderde vruchtbaarheid, vaginale droogheid, verstoorde slaap en stemmingswisselingen. Een vrouw kan ook last hebben van opvliegers, en zien een toename van buikvet en het dunner worden van het haar. Borsten soms ook verliezen hun volheid.

Eerder begin van de menopauze

Hoewel de gemiddelde leeftijd voor vrouwen die de menopauze is 51, een vrouw ervaring symptomen van de menopauze eerder indien zij daartoe voorafgaandelijk medische procedures of voorwaarden, met inbegrip van bepaalde hysterectomie procedures, chemotherapie of bestraling, of prematuur ovarieel falen hebben ondergaan. Tijdens een hysterectomie wordt de baarmoeder van een vrouw verwijderd, maar de eierstokken blijven eieren los; Echter, als een vrouw ondergaat totale hysterectomie of bilaterale ovariëctomie kan menopauze beginnen alle pre-menopauze. Chemotherapie en radiotherapie kunnen menopauze induceert, opvliegers en menopauze. Prematuur ovarieel falen resulteert ook in een eerder menopauze. Ongeveer één procent van de vrouwen ervaren de menopauze vóór de leeftijd van 40.

Op zoek naar medische hulp

Terwijl menopauze is een natuurlijk biologisch proces, is het essentieel om te communiceren met de arts bij het begin van de perimenopauze en menopauze. Als u een periode hebt gemist, maar niet zeker weet of de menopauze is begonnen, is het belangrijk om met een arts om te bepalen of je zwanger bent. In het algemeen, artsen nemen een medische geschiedenis, compleet een bekken-examen en, in voorkomend geval, bestel een zwangerschapstest. Het is ook essentieel om medische hulp te zoeken als je last hebt van bloedend uit de vagina na de menopauze.