De Definitie van Relapse Prevention

In de wereld van verslaving aan substanties zoals drugs, alcohol en zelfs voedsel, terugval is een veel voorkomend probleem. Volgens Relapse-preventie, org, zal 54 procent van de drugs en alcohol verslaafden een terugval te lijden op een bepaald punt, met 61 procent van de relapsing meerdere keren.

Relapse Defined

Om te weten hoe om terugvallen te voorkomen, is het eerst nodig om te begrijpen wat er bedoeld wordt met een terugval. Dual Recovery Anoniem definieert een terugval als de handeling van het nemen van de eerste geneesmiddel of drankje na een periode van soberheid. Zelfs als slechts één drankje of één dosis van een geneesmiddel wordt genomen, wordt de verslaafde nog steeds beschouwd als het gedrag van hervat hebben "gebruikt."

Start van Relapse

Een terugval meestal begint ruim voor de eerste drug, drank, of het eten van binge begint. Vaak kan het beginnen met een subtiele bres in de nazorg programma of de herhaling van een denkproces dat de verslaafde had tijdens het gebruik. De drang of behoefte aan stoffen opnieuw te misbruiken zal sterker worden totdat de verslaafde geeft eindelijk aan de verleiding.

Oorzaken

Wat veroorzaakt een verslaafde tot recidief is het bijzonder om elke verslaafde, In sommige situaties een belangrijke life event zoals echtscheiding, het verlies van een baan of het verlies van een dierbare kan het gedrag leiden. Voor anderen, de constante bereikbaarheid van stoffen, zoals naar bars met vrienden op een regelmatige basis kan de boosdoener zijn. Sommigen kunnen overweldigd door stressvolle werk of persoonlijke situaties te worden en de behoefte voelen om te ontsnappen.

Preventieve maatregelen

De beste manier om te gaan met terugval is om te voorkomen dat zich in de eerste plaats. De verslaafde moet de steun van vrienden en familie, evenals een lijst van mensen op te roepen bij het eerste teken dat er een terugval zou kunnen optreden hebben. Het is ook een lijst van positieve acties die kunnen worden genomen in plaats van de verslavend gedrag compileren.

Wat te doen

Als een terugval optreedt, is het belangrijk dat de verslaafde niet schuldig te voelen of de hoop op te geven voor herstel. In plaats daarvan moet de verslaafde hulp van een professional om weer op de rails. Een deel van het proces is om de tijd te analyseren wat veroorzaakte de terugval optreden nemen. Als een behandeling programma op zijn plaats was, zou dit betekenen dat het zoeken naar mogelijke hiaten in het plan en het maken van aanpassingen indien nodig.