De beste manier om zich te ontdoen van aambeien

Een aambei is een gezwollen ader in het rectum of anus, net als een spatader. Het is mogelijk om aambeien zonder symptomen, maar de meeste mensen ervaren irritatie - resulteert in jeuk, branderig gevoel, zwelling en pijn. Het is van essentieel belang voor het comfort om te gaan met aambeien als u symptomen opmerkt.

Soorten

Aambeien kunnen extern of intern optreden. Interne aambeien zijn minder kans op klachten dan externe aambeien veroorzaken, maar in beide gevallen kunnen zich ongemakkelijk voelen. Wanneer de bloedtoevoer naar de aambei verstopt raakt, is het resultaat een ader trombose. Dit kan zeer pijnlijk worden en zorg nodig heeft van een arts.

Het behandelen van de symptomen

Vaak is de aambei zelf geen behandeling nodig en zal verdwijnen op zijn eigen. Maar, zult u wilt uw symptomen te verlichten zo snel mogelijk. U kunt de behandeling van jeuk, branderig gevoel en zwellingen met over-the-counter geneesmiddelen die speciaal is ontworpen voor aambeien en / of een anti-inflammatoire.

Het behandelen van de Ader

De beste manier om de aambei zelf te behandelen hangt af van hoe ernstig uw klachten zijn. Voor zeer lichte gevallen kan aambei crèmes irritatie adequaat te verminderen. U kunt ook proberen een zitbad, dat is een klein zitje dat u in uw badkuip die u toelaat om de aambei te genieten tijdens het nemen van een bad. Sitz baden zijn verkrijgbaar bij de meeste apotheken.

U moet naar de dokter als de aambei is zeer pijnlijk of hinderlijk, bloedt, of als u denkt dat het kan worden door trombose. De arts kan zich te ontdoen van de aambei door rubber band ligatie, wat inhoudt wikkelen van een rubberen band rond de ader tot hij eraf valt; infrarood coagulatie, die gaat branden van de aambei met infrarood licht, totdat het weefsel komt uit; en als laatste redmiddel, een hemorrhoidectomy, wat betekent dat het chirurgisch verwijderen van de aambei.

Het voorkomen

Aambeien kunnen verdwijnen, maar er is altijd het risico dat ze weer terug zullen komen. Het is verstandig om alles wat je kunt doen om nieuwe aambeien te voorkomen. De beste manier om dit te doen is om veel vezels te krijgen. Je moet ook voorkomen zitten of staan ​​voor langere tijd, anale seks, en zwaar tillen.