De beste HEPA Air Cleaners voor Thuis UV Geur Allergenen

De beste HEPA Air Cleaners voor Thuis UV Geur Allergenen

Voor mensen met allergieën, astma en geur gevoeligheden, kan een lucht reinigingsmiddel hulp te bieden in combinatie met milieu-controles, inclusief ventilatie en verwijdering van irriterende bronnen. Reinig de oppervlakken regelmatig, wit te wassen beddengoed in heet water en niet te roken in de woning. (Zie referenties 1, 2, 4) In combinatie met maatregelen als deze, luchtreinigers met HEPA en andere functies kunnen verminderen of verwijderen van rook, allergenen en vele geuren uit de binnenlucht. (Zie referenties 1, 4, pp. 44-46)

Draagbare HEPA Schoonmaaksters

Consumer Reports rangschikt de Whirlpool AP51030K en de Hunter 30547 als "uitstekend" op hoge snelheid en "zeer goed" op lage snelheid voor stof, pollen en rook te verwijderen. (Zie Verwijzingen 4, p. 46) De Whirlpool model heeft 99,97% waar HEPA 0,3 micron filtratie, 4 ventilatorsnelheden en een Clean Air Delivery Rate (CADR) score van 315 Deze luchtreiniger verkoopt voor $ 350 met ingang van februari 2011 ( zie Bronnen 1) The Hunter Air verwijdert 99,97% van de deeltjes en heeft een permanente wasbaar HEPA-filter en een actieve kool pre-filter. Het apparaat wisselt de lucht zes keer per uur en is te koop voor $ 420 als van februari 2011 (zie Bronnen 2)

Draagbare HEPA met actieve kool

Voor allergenen en geur verwijderen, Consumer's Digest tarieven de IQAir HealthPro Plus als hun eerste keuze voor HEPA met geur verwijderen. De medische kwaliteit filter verwijdert deeltjes zo klein als 0,003 micron, reinigt 1000 vierkante meter, heeft zes ventilator snelheden, HEPA-filter en een V5-cel module met vijf pond van actieve kool. De luchtreiniger verkoopt voor $ 899 als van februari 2011 (zie Verwijzingen 6)

Draagbare HEPA met UV

Sommige HEPA reinigers hebben UV of UV filters --- ook wel UVGI of ultraviolette kiemdodende bestraling --- aan de lucht bacteriën en schimmels te richten. De EPA stelt dat UV-lampen op de meeste home producten onvoldoende UV belichtingstijd op effectiviteit tegen virussen, bacteriën en schimmels. (Zie Referenties 1)

AHAM en CADR normen

Bij de aankoop van een draagbare luchtreiniger, kopers kunnen verwijzen naar ratings door de American Home Appliance Manufacturers (AHAM) voor schone lucht debiet (CADR), die numerieke cijfers geeft over de luchtreiniging prestaties van het apparaat onafhankelijk van de filtratie-methode. (Zie referenties 2, 3, 5) Factoren die van invloed zijn prestaties zijn onder andere grootte kamer, filter locatie, volume en de kwaliteit van de lucht, en de deeltjesgrootte. (Zie referenties 2)