De beste etherische oliën voor Sanitizing & Ontsmetting

De beste etherische oliën voor Sanitizing & Ontsmetting

Essentiële oliën die antiseptische en bacteriedodende eigenschappen, worden gebruikt om te desinfecteren en ontsmetten door het hele huis. De meeste essentiële oliën zowel antiseptische en bactericide, maar sommige oliën zijn effectief voor het desinfecteren en zuiveren door hun chemische samenstelling. Sommige oliën zijn meer reactief dan anderen, echter, dus altijd een gekwalificeerde aromatherapeut te raadplegen voordat u met behulp van enkele van de meer volatiele variëteiten.

Antiseptische en bacteriedodende eigenschappen

Volgens Shirley Price in "The aromatherapie Workbook," alle essentiële oliën bevatten antiseptische eigenschappen en de meeste essentiële oliën zijn eveneens bacteriedodend. Volgens Patricia Davis "aromatherapie: An AZ," de meeste essentiële oliën kunnen doden bacteriën of remmen van de groei van bacteriën. De meeste essentiële oliën, dus geschikt voor schoonmaken en desinfecteren rond het huis.

Chemische componenten

Etherische oliën die rijk zijn aan de chemische component fenol, zoals kruidnagel en rode tijm, zijn effectieve oliën voor schoonmaken en desinfecteren. Prijs schrijft dat fenolen zijn sterke bacteriedodende en antiseptische. Bovendien, etherische oliën die rijk zijn alcoholen, en in mindere mate aldehyden, bezitten sterke antiseptische en bacteriedodende eigenschappen. Etherische oliën die rijk zijn aan alcoholen omvatten lavendel en tea tree; essentiële oliën die rijk zijn aan aldehyden zijn onder-citroen geurende eucalyptus. Andere soorten eucalyptusolie hebben verschillende chemische componenten.

Soorten

Davis beveelt kruidnagel, lavendel, jeneverbes, eucalyptus, tea tree en tijm als een aantal van de beste essentiële oliën gebruikt als desinfectiemiddel. Etherische oliën die rijk zijn aan fenolen en aldehyden zijn hebben de neiging meer reactief dan etherische oliën die rijk zijn aan alcoholen zijn te zijn. Shirley en Len Price, in "Aromatherapie voor Health Professionals," adviseren dat u mengen van twee of meer essentiële oliën bij elkaar voor een effectiever gebruik en, tot op zekere hoogte, de meer reactieve chemische componenten in een bepaalde etherische olie te lessen. Dit helpt ook het risico op resistentie afnemen van een bepaalde bactericide kiem.

Toepassingen

Er zijn verschillende manieren om essentiële oliën te gebruiken voor het schoonmaken en desinfecteren van ruimtes van het huis. Prijs beveelt aan etherische oliën zoals tijm een ​​aromatherapie vaporizer de lucht desinfecteren in huis. Voeg 3-4 druppels etherische olie aan 1 liter water te vegen van de keuken en badkamer kasten. Prijs raadt het gebruik van tea tree olie om de keuken vloeren te desinfecteren.