De beste bron van eiwitten voor vrouwen

De beste bron van eiwitten voor vrouwen

Eiwit is een noodzakelijk onderdeel van een gezond dieet. Het is een voedingsstof van aminozuren, welke cellen om te groeien en zich te herstellen.

Betekenis

Eiwit in de spieren, botten, huid, haar, en elk ander weefsel of lichaamsdeel. De hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt, hangt af van het bedrag van uw lean body mass. Baby's, kinderen en zwangere en zogende vrouwen vereisen de meeste eiwit.

Soorten

Er zijn twee soorten eiwitten: complete en incomplete. Compleet eiwit bevat alle aminozuren nodig om nieuwe eiwitten te bouwen, terwijl onvolledige eiwit mist één of meer van de essentiële aminozuren. Compleet eiwit komt meestal uit dierlijke bronnen terwijl onvolledige eiwitbronnen omvatten fruit, groenten, granen en noten.

Animal Protein

De beste bron van dierlijk eiwit keuzes voor vrouwen zijn vis en gevogelte. Als u liever rood vlees - zoals rundvlees, varkensvlees of lamsvlees - kies de magerste bezuinigingen om vet en cholesterol te beperken, en de controle van uw grootte van de porties.

Plantaardig eiwit

Uitstekende plantaardige eiwitbronnen voor vrouwen onder meer bonen, noten en volle granen. Zij bieden eiwit alsook essentiële vezels, vitaminen en mineralen.

Overwegingen

Overweeg zeevruchten als een van uw beste eiwitbronnen, want het is meestal laag in vet. De American Heart Association beveelt het eten van vis minstens twee keer per week, want het is een goede bron van eiwitten en omega-3 vetzuren, die deze ten goede komen aan het risico van hart-gerelateerde ziekten. Dit is vooral gunstig voor vrouwen, die ongeveer 55.000 meer slagen per jaar dan mannen, volgens de American Heart Association.

Vet

Vrouwen moeten kiezen voor eiwitbronnen die minder vet zijn, zoals vis, wit vlees - in plaats van donker of rood - en vetarme zuivelproducten aan preventie van gewichtstoename. In 2007, de Centers for Disease Control en Prevention geschat dat meer dan 60 procent van de Amerikaanse volwassen vrouwen met overgewicht.