De beste behandelingen voor Cystic Acne

Terwijl mildere acne succesvol worden behandeld door goede hygiëne en over-the-counter topische behandelingen, cystic acne die optreedt onder de huid, is kenmerkend ongevoelig voor deze methoden. Cystic acne kan ernstige littekens en verminking veroorzaken en vereist tussenkomst van een dermatoloog.

De beste behandeling: isotretinoïne

Isotretinoïne is een sterke orale medicatie afgeleid van vitamine A die eenmaal of tweemaal daags wordt genomen tussen 16 en 20 weken. Deze behandeling werkt het beste voor ernstige cystic acne, omdat het elimineert alle van de oorzaken van acne: een teveel aan talg productie, verstopte poriën, bacteriën en ontstekingen.

Er kan een toename van acne gedurende de eerste paar weken zij isotretinoïne nota. In de loop van de behandeling, dermatologen zorgvuldig controleren van patiënten voor mogelijke bijwerkingen. De meeste patiënten mee volledige resolutie van cystic acne na slechts een ronde van isotretinoïne, hoewel sommigen een extra ronde van de behandeling.

Isotretinoïne Voorzorgsmaatregelen

Isotretinoïne veroorzaakt aangeboren afwijkingen in de ontwikkeling van foetussen, en om die reden is het gebruik ervan zorgvuldig gecontroleerd bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Voordat de behandeling begint, moeten de vrouwen in te dienen om een ​​zwangerschapstest en ga akkoord met twee vormen van anticonceptie te gebruiken. Zwangerschap tests worden gehouden gedurende de gehele behandeling ook. Bovendien zijn vrouwen verplicht om te melden met iPLEDGE® toezichtprogramma de Amerikaanse Food & Drug Administration.

Niet alle patiënten goede kandidaten voor orale isotretinoïne. Het kan leiden tot verhoogde bloedsuikerspiegel bij diabetici, en in sommige gevallen, kan het ernstige aandoeningen zoals leverproblemen, pancreatitis, gehoorproblemen, of depressie of zelfmoordgedachten veroorzaken. De beslissing om isotretinoïne gebruik moet worden gemaakt pas na grondig overleg met een dermatoloog.

Andere behandelingen

Terwijl isotretinoïne is de beste behandeling voor cystic acne te lossen, degenen die geen goede kandidaten kunnen een beroep moeten doen op andere behandelmethoden. Grote cysten en degenen die ontstoken raken kan operatief worden afgevoerd in het kantoor van een arts. Cysten kunnen worden geïnjecteerd met een verdunde corticosteroïd, waardoor ze oplossen in 3-5 dagen.

Een dermatoloog kan ook voorschrijven een breed-spectrum antibioticum om de bacteriën die de acne veroorzaakt, zoals doxycline, erythromycine, minocycline en tetracycline bestrijden. Vrouwen kunnen worden voorgeschreven anticonceptiepillen, die helpen beperken overtollige olie productie. Patiënten kunnen deze therapie te gebruiken voor een lange tijd, maar het kan niet geschikt voor vrouwen die roken, zijn ouder dan 35, zijn gevoelig voor bloedstolsels of migraine. In sommige gevallen is het gebruik van een synthetische steroïde genaamd spironolacton gebruikt in combinatie met de pil om een ​​optimaal resultaat te bereiken.