De behandeling van spoelwormen bij mensen

Rondworm of Spoelworm, is een parasitaire infectie. Spoelwormen kan tussen 6 en 13 cm, en de omtrek kan zo groot als een potlood zijn. Tot 100 wormen kunnen aanwezig zijn in één persoon, en de wormen komen vaak vooral in tropische klimaten. In sommige gevallen kunnen de wormen de darmen blokkeren en symptomen zoals spijsverteringsproblemen veroorzaken. Rondwormen worden over het algemeen behandeld met een van de drie drug therapieën: Mebendazole, Albendazool of Pyrantel pamoaat.

Mebendazole

Mebendazole is een anti-parasitaire medicijn gebruikt spoelwormen bij mensen te doden. Het komt gewoonlijk in de vorm van een kauwtablet eenmaal in de ochtend en eenmaal in de avond. Het kan een enkele dosis ofwel, of een driedaagse vorm. De tablet kan in zijn geheel worden doorgeslikt, gemengd met voedsel of gekauwd, afhankelijk van de instructies op het recept fles. Zeldzame bijwerkingen zijn buikpijn en diarree.

Albendazole

Albendazol is een anti-worm medicatie gebruikt bij de behandeling van rondwormen en andere parasieten. Het werkt door het voorkomen van wormen de voortplanting ervan. Het komt meestal in tabletvorm en moet worden ingenomen met voedsel. Het is van essentieel belang om te blijven nemen het volledige verloop van het recept, zelfs als de symptomen verbeteren. Mogelijke bijwerkingen zijn maagklachten, zoals misselijkheid en braken, duizeligheid, hoofdpijn of koorts. Het mag niet worden ingenomen als u zwanger bent, van plan bent zwanger te worden binnen de volgende maand, of borstvoeding geeft.

Pyrantel pamoaat

Pyrantel pamoaat, ook wel bekend als Pin-X en Reese's Pinworm Medicatie, is beschikbaar als een over-the-counter behandeling voor rondworm. Het kan langzamer zijn dan de voorgeschreven medicijnen werken, maar is effectief tegen de meeste spoelworminfecties. Zeldzame bijwerkingen zijn maagklachten, gekenmerkt door krampen, braken en diarree; slapeloosheid, duizeligheid, hoofdpijn of huiduitslag.