De 35 symptomen van de menopauze

De 35 symptomen van de menopauze

Menopauze is het gevolg van hormonale veranderingen in een vrouw als ze eindigt haar regelmatige menstruatie cyclus en vruchtbaarheid. De maanden en soms jaren in de aanloop naar de menopauze zijn pre-menopauze genoemd, dan wanneer de eierstokken beginnen af ​​te sluiten is peri-menopauze. Een vrouw heeft officieel bereikt menopauze toen ze een periode voor een heel jaar niet heeft gehad. Symptomen van de menopauze variëren van vrouw tot vrouw. Elke vrouw kan hebben alle symptomen of niets, maar de meeste vrouwen iets te beleven in tussen. Menopauze is normaal en niet een ziekte of ziekte.

Body's Thermostaat

Veel vrouwen ervaren nachtzweten, frequente opvliegers of koude, klamme gevoelens. Dit resulteert vaak in slaapverstoring en verhoogde prikkelbaarheid.

Mentale en emotionele

Uitputting, mentale vervalt, angst, overweldigende angst en depressie komen vaak voor. Voor middelbare leeftijd vrouwen die moeite hebben met concentreren, geheugenverlies of geestelijke verwarring hebben, kan de menopauze de oorzaak zijn. Stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en een ernstige depressie kan over het leven van vrouwen in de overgang te nemen. Wees betrokken en raadpleeg een arts als deze stemmingswisselingen worden zo ernstig dat ze interfereren met het dagelijks leven.

Seks en vruchtbaarheid

Als de eierstokken stoppen met de productie van eieren, een vrouw in de overgang vaak ervaringen verminderde vruchtbaarheid, onregelmatige menstruatie en vaginale droogheid. Het verlies van seksueel verlangen is gemeenschappelijk.

Lichaam, Huid, Haar en Nagels

Tijdens de menopauze, ervaren veel vrouwen een toename van buikvet, dikkere dijen en veranderingen in de grootte van de borsten. Als de eierstokken verandering, dus doe vele lichaamsdelen, waardoor de vrouw voelt niet synchroon met haar lichaam. Jeukende huid kan het gevolg zijn van hormonale veranderingen. In sommige gevallen zal een menopauze haarverlies, broze nagels en een verhoogde hoeveelheid gezichtshaar ervaren. Af en toe, menopauzale vrouwen ervaren een verandering in de lichaamsgeur.

Algehele gezondheid

Als een vrouw plotseling ervaart een onregelmatige hartslag, moet ze hebben uitgecheckt met haar arts. Dit kan een normaal symptoom van menopauze, maar het kan iets anders. Osteoporose komt vaker voor na een vrouw raakt de menopauze. Tintelingen in de extremiteiten, oorsuizen, bloedend tandvlees, verbranding of een slechte smaak in de mond zijn vrij algemeen. Sommige vrouwen ervaren verhoogde spijsvertering problemen, zoals winderigheid en misselijkheid. Verhoogde allergieën kunnen ontstaan.

Pijnen

Veel menopauzale vrouwen ervaren meer pijn en pijn in de gewrichten, spieren en pezen. Spieren kunnen gespannen worden, waardoor hoofdpijn uitbarsten. Borsten kunnen inschrijven en ongemakkelijk worden.