Darm & Colon Cancer Symptomen

Colon en darmkanker ontstaan ​​in de dikke darm en vaak om het rectum. Colorectale of darmkanker is over het algemeen langzaam groeit, begint als een poliep in de dikke darm. Er kunnen geen symptomen geassocieerd totdat de kanker is vrij geavanceerd. Hoog-risico patiënten en patiënten ouder dan 50 moet regelmatig screenings voor darmkanker.

Symptomen

Vroeg stadium colorectale of darmkanker heeft geen merkbare symptomen. De in de dikke darm poliepen algemeen zeer klein. Wanneer darmkanker oplevert symptomen, de symptomen bepaald door de plaats en grootte van de poliep.

Mogelijke tekenen

De symptomen variëren sterk, maar kan aanhoudende diarree, constipatie, andere verandering in de stoelgang, bloed in de ontlasting of het rectum, aanhoudende maag krampen, gas of pijn, maag pijn die erger wordt bij of voor de stoelgang, een constant gevoel dat de include darmen niet volledig leeg is, en onverklaarbaar gewichtsverlies of vermoeidheid.

Bloed in de ontlasting

Bloed in de ontlasting is vaak associeert met darmkanker. Echter, de aanwezigheid van helder rood bloed normaal gesproken geeft aan aambeien of anale kleine scheuren en is niet indicatief voor kanker. Veranderingen in de voeding (met inbegrip van abnormaal hoge inname van ijzer) en bepaalde diarree medicijnen kunnen ook leiden tot ontlasting naar een donkerdere, bloed-achtige kleur verschijnen. Als je bezorgd bent over dit symptoom zijn of ondervindt bloed in uw ontlasting, in overleg met een arts om uit te sluiten colon of darmkanker of een andere ernstige ziekte.

Risicofactoren

Degenen die op een hoger risico op darmkanker zou moeten krijgen regelmatig screenings. De American Cancer Society statistieken zeggen dat 50-plussers lopen een hoger risico, aangezien 90 procent van de patiënten gediagnosticeerd met darmkanker zijn 50 jaar of ouder. Een familiegeschiedenis van de dikke darm of darm kanker is ook een risicofactor. Een voorgeschiedenis van poliepen kan een risicofactor ook.

Diagnose

Artsen diagnosticeren vaak dikke darm of darm kanker tijdens een routine-examen waarin de arts voelt het rectum door het plaatsen van een gehandschoende vinger binnen. Een fecale occult bloed test kan in staat zijn om sporen van bloed op te sporen in de ontlasting, met vermelding van verdere proeven nodig. De arts kan een sigmoïdoscoop om het onderste gedeelte van de binnenkant van de dikke darm te onderzoeken om te controleren op afwijkingen zoals poliepen. Eventuele poliepen uw arts identificeert worden verwijderd in een polypectomieprocedure en dan biopsie. Een colonoscoop kan ook worden gebruikt om de dikke darm te onderzoeken, maar in tegenstelling tot een sigmoïdoscoop, een colonoscoop kan de arts de gehele colon onderzocht. De laatste test omvat het gebruik van röntgenstralen na barium enema toegediend.