CV Joint Symptomen

CV Joint Symptomen

Homokineten, of homokineten, zijn een integraal onderdeel van de meeste auto's. Ze worden voornamelijk gebruikt om sturing te controleren. CV gewrichten bevinden zich in de buurt van de schorsing mechanisme voor elk wiel. Net als elk ander deel van een auto, kan een homokineet verslechteren en vereisen reparatie of vervanging. Door zijn gespecialiseerde functie, de symptomen van een CV gezamenlijk probleem zijn specifieke en vaak gemakkelijk te diagnosticeren.

Noise

Veel van de problemen die ontstaan ​​door een slecht werkende CV joint bevestigd door lawaai. Een veel voorkomend symptoom van een slechte homokineet is een popping of klikkend geluid. Sinds de homokineet wordt beïnvloed door sturing, dit geluid is vaak harder tijdens een scherpe bocht. Achteruit rijden kan verder verhogen van het geluid.

Snelheidsveranderingen

Significante veranderingen in de snelheid kan een sterke "plof" geluid uit verschillende problemen binnen een homokineet te creëren. Dit geluid kan komen uit of versnelling of vertraging. Omdat de homokineet is opgebouwd rond het wiel, kunnen andere defecte mechanismen ook vergelijkbaar geluid te creëren, zodat de diagnose kan lastig zijn. Net als bij andere CV gezamenlijke geluiden, als de clunking geluid presenteert duidelijker tijdens de achteruitversnelling, de homokineet is waarschijnlijk te wijten.

Grease

Een deel van de homokineet is de "boot" die de innerlijke werking van de homokineet beschermt. De boot blijft vet in het gewricht naar buiten lekken, en ook voorkomt buiten elementen, zoals gras en vuil van het krijgen in het gewricht. Als de boot niet lukt, zal vetlekken opdagen en de homokineet zal veel van zijn soepelheid verliezen, wat resulteert in gezamenlijke mislukking.

Trillingen

Verschillende vormen van trillingen kan het gevolg zijn van een CV gezamenlijk probleem. Net als bij andere CV gezamenlijke symptomen, kunnen de trillingen aanwezig zijn met een hogere snelheid of versnelling. Echter, trillingen veroorzaakt door andere defecten in het voertuig, dus de CV gewrichten niet noodzakelijkerwijs probleem. Als andere remedies, zoals wieluitlijning, niet het probleem op te lossen, kunt u overwegen een zorgvuldige inspectie van alle CV gewrichten.

Gevolgen

CV gewrichten moeten goed worden geïnspecteerd en gerepareerd bij het eerste teken van enige symptoom. Een CV joint onbeheerd achtergelaten kan aanzienlijke schade aan andere aspecten van het voertuig veroorzaken. Aandrijfassen en assen vereisen vaak vervangen als gevolg van problemen die afkomstig zijn van een defecte homokineet. In extreme gevallen kan het voertuig stoppen helemaal.