Criteria voor een diagnose van de Substance Abuse Make

Criteria of diagnostische criteria zijn de symptomen die nodig zijn om een ​​diagnose te stellen. Een eventuele diagnose is een label bevestigd aan een verzameling van deze symptomen. Drugsmisbruik wordt genoemd onder de psychische stoornissen in de 'Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders' (DSM-IV), gepubliceerd door de American Psychiatric Association. Dit is de standaard referentie gebruikt om een ​​diagnose te stellen. Een arts die gelooft dat haar cliënt heeft een stof gebruiken stoornis vergelijkt de symptomen van de cliënt met de in de DSM-IV criteria.

Life Functies

Middelengebruik kwalificeert als misbruik als het interfereert met belangrijke terreinen van het leven van een persoon. Zo is het gebruik van de stof bijgedragen aan de individuele zijn in fysiek schadelijke of risicovolle situaties, zoals rijden onder invloed. Andere problemen die veroorzaakt worden door de stof kan bevatten afwezigheid van het werk of op school, moeite met het invullen van het werk of school opdrachten en problemen met interpersoonlijke relaties, veroorzaakt door de stof. Zo terugkerende argumenten met een significante andere onder invloed zijn een teken dat de stof wordt interfereren met het vermogen van het individu om de belangrijkste levensfuncties en verplichtingen te voldoen - en dat ze een alcohol-en drugsmisbruik probleem.

Drugsverslaving

De arts moet uitsluiten dat een diagnose van stof afhankelijkheid om een ​​client te diagnosticeren met middelenmisbruik. De primaire zorg bij het maken van dit onderscheid is of het individu fysiologisch verslaafd aan de stof. Tekenen van fysiologische afhankelijkheid omvatten het hebben van een tolerantie voor de stof, het ervaren van ontwenningsverschijnselen als ze niet regelmatig gebruik van, en het tonen van een patroon van dwangmatig gebruik van de stof. Dwangmatig gebruik betekent dat de persoon voelt hij moet de stof te gebruiken, in tegenstelling tot iemand die regelmatig gebruik en misbruik maakt van de stof, maar is niet afhankelijk van het dagelijks functioneren volgens psychiatryonline.com.

Kwaad

Criteria voor een diagnose van Substance Abuse omvat dat het misbruik is onderdeel van een algehele onaangepast patroon van gebruik. Substance Abuse onderscheidt zich van een fysiologische afhankelijkheid, maar vereist dat de stof de oorzaak is van de individuele schade. Schade kan onder meer gevolgen op de lichamelijke gezondheid, zoals leververvetting, door alcohol geïnduceerde pancreatitis, of hepatitis uit het delen van naalden. Harm kan ook de geestelijke schade gedaan door de drug. Zo kan het gebruik van bepaalde geneesmiddelen leiden tot symptomen van depressie en psychose.

Overwegingen

De diagnose van middelenmisbruik moet worden gemaakt met inachtneming van alle benodigde criteria. De diagnose van de arts moet rekening houden met de lengte van het gebruik - het individu moet dit patroon van misbruik hebben ervaren voor minstens een periode van 12 maanden. Ook de criteria te specificeren dat het individu is blijven gebruiken ondanks de negatieve gevolgen. Bij een diagnose is belangrijk dat de arts de wijze waarop de criteria met elkaar verbonden en het doel van diagnose van de afzonderlijke begrijpen. Als dit goed wordt gedaan, kan de diagnose een belangrijk instrument voor het helpen om de individuele benodigde behandeling krijgen.