Crestor Veiligheid

Crestor, een commerciële vorm van de statine rosuvastatine, is ontworpen om LDL ("slechte") cholesterol niveaus en de niveaus van HDL te verhogen ("goede") cholesterol. Terwijl over het algemeen veilig, gebruik van Crestor stelt bepaalde mogelijke gezondheidsrisico's.

Milde bijwerkingen

Drugs.com meldt mild mogelijke bijwerkingen van Crestor gebruik dat hoofdpijn, pijn bij het plassen, geheugenverlies, diarree, misselijkheid, constipatie, keelpijn, duizeligheid en zwakte bevatten.

Ernstige bijwerkingen

Meer ernstige potentiële bijwerkingen van Crestor gebruik omvatten pijn op de borst, geelzucht, zwelling in de voeten of handen, abnormaal hoge of lage urineproductie, zwaarder misselijkheid, buikpijn en spierpijn, merkt Drugs.com. Individuen ervaren van deze effecten moeten ophouden het nemen van de product- en onmiddellijk contact opnemen met hun arts.

Medische Noodgevallen

Bepaalde reacties op Crestor gebruik vereisen dringende medische verzorging, meldt Drugs.com. Deze omvatten ademhalingsmoeilijkheden en zwelling die de keel, lippen, tong of gezicht gaat.

Suikerziekte

De Amerikaanse Food and Drug Administration meldt dat individuen die Crestor nemen hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes. Vergelijkbaar risico bestaan ​​met andere statine producten.

Nierfalen

Drugs.com merkt op dat in zeldzame omstandigheden, Crestor gebruik kan abnormale afbraak van spierweefsel, gevolgd door nierfalen veroorzaken. Individuen van Aziatische erfgoed en ouder gebruikers kunnen een hoger risico voor het ontwikkelen van deze aandoening.