Controlling Parodontitis in Diabetes Mellitus

Controlling Parodontitis in Diabetes Mellitus

Parodontitis is een infectie van het tandvlees en het bot weefsels die omringen en ondersteunen de tanden. Geavanceerde parodontitis kan het verlies van tanden veroorzaken. Verhoogde bloedsuikerspiegel de weg geëffend voor parodontale aandoeningen te ontwikkelen, maar de relatie tussen diabetes en parodontitis is nog niet alles. De Amerikaanse Academie voor Parodontologie meldt dat uit onderzoek blijkt ernstige parodontitis veroorzaakt bloedsuikerspiegel stijgen, wat op zijn beurt zet de diabetes een hoger risico op andere complicaties. Parodontale ziekte kan worden behandeld, maar met aandacht voor de tanden en tandvlees, kan worden voorkomen.

Symptomen van Parodontitis

Symptomen van de vroege parodontitis - gingivitis genoemd - zijn rood en gezwollen tandvlees dat vaak bloeden tijdens het poetsen of flossen. Gingivitis is omkeerbaar en kan gewoonlijk worden geëlimineerd met grondig poetsen en te flossen. Als parodontitis vooruitgang, ernstige schade aan het tandvlees en bot ondersteunen de tanden optreden. Symptomen van gevorderde parodontitis omvatten mals, gezwollen en rood tandvlees; terugtrekkend tandvlees; scheiden of tanden los te draaien; pus tussen de tanden; aanhoudende slechte adem; een verandering in de tand uitlijning; of kunstgebit niet meer passend. Diabetes vermindert het vermogen van het lichaam om te vechten tegen een infectie en maakt de genezing langer duren, dus parodontitis neiging ernstiger bij diabetici te zijn.

Behandeling

Als u tekenen van mogelijke parodontitis opmerken, zien een tandarts meteen, zodat het in een vroeg stadium kan worden behandeld. Als parodontitis is gevorderd, kan de tandarts scaling en rootplaning uitvoeren om weg te reinigen tandsteen en verwijderen bacteriën. Antibiotica in slow-release vormen kan worden geïmplanteerd in het tandvlees als de tanden worden geschaald en geschaafd. Daarnaast worden voorgeschreven antibiotica, antimicrobiële mondwater of enzym onderdrukker pillen soms voorgeschreven. Kaakchirurgie kan worden aangeraden, inclusief het bot en weefsel enten.

Het voorkomen

Om een ​​goede mondgezondheid te behouden en te voorkomen parodontitis, poetsen twee keer per dag en flos of gebruik interdentale reinigers dagelijks. Bovendien neemt diabetes voorschriften zoals aanbevolen en eet een gezond glucoseniveau, dat de glucose in speeksel vermindert handhaven. Glucose in het speeksel leidt tot de ontwikkeling van tandplak en tandsteen, die parodontitis nodigen. Zie een tandarts voor een mondeling examen twee keer per jaar, en vertel de tandarts over het hebben van diabetes heeft en welke recepten je neemt.