Colorectale Kanker Feiten

Volgens de American Cancer Society, colorectale kanker is de derde meest voorkomende kanker, behalve huidkanker en derde belangrijke oorzaak van kanker overlijden in de Verenigde Staten. Meer dan 100.000 gevallen werden gediagnosticeerd in 2008 Er is een levenslange risico op het ontwikkelen van colorectale kanker die zich in een op de 19 mensen. Door het begrijpen van een aantal colorectale kanker feiten, kunt u in staat om te bepalen of u risico loopt.

Bijdragende factoren

Hoewel er geen directe oorzaak is ontdekt als nog, er zijn een aantal belangrijke factoren die bijdragen in verband met colorectale kanker. Adenomateuze poliepen die groeien in de dikke darm zijn gevonden om kanker verloop van tijd. Andere risicofactoren zijn een geschiedenis van kanker in de familie, alcoholisme en een leeftijd boven de 50.

Symptomen

Vroege tekenen en symptomen van colorectale kanker te betrekken het spijsverteringsstelsel. Verlies van eetlust en algemene zwakte kan zijn initiële voorspellers. Constant diarree of constipatie die niet is gekoppeld aan een duidelijke oorzaak ook vroege symptomen. Problemen met de stoelgang en ontlasting dat verschijnt lintachtige te zijn kan een tumor of gezwollen weefsel blokkeert het spijsverteringskanaal te geven. Als de kanker vordert, symptomen zoals bloed in de ontlasting, bleke huid of snel gewichtsverlies kan van belang zijn.

Diagnose

Een diagnose kan worden gedaan met behulp van een aantal methoden. Een digitale rectale examen is een veel voorkomende methode die een gesmeerd, gehandschoende vinger ingevoegd in het rectum gebruikt. Een arts zou dan het gevoel voor de hand liggende tumoren. Als niets wordt gevoeld, kan een arts een endoscopie waarbij een flexibele camera in de gehele dikke darm wordt ingebracht voeren. De camera stuurt dan weer een live feed op een monitor, zodat de arts en het identificeren van elk poliepen of kleinere tumoren. De sigmoïdoscopie gericht op het rectum en colon.

Behandeling

Als gevangen vroeg, chirurgische behandeling is de meest voorkomende voor colorectale kanker. Chirurgen zou resectie, die bestaat uit het verwijderen van de kanker van het colon en samensmelten de overige secties voeren. Dit wordt soms gevolgd door chemotherapie om te doden van de resterende kankercellen, helpen houden de kanker in remissie. Als tumoren te groot voor chirurgische verwijdering, kan straling worden toegepast op de tumor om het krimpen.

Prognose

Sterfgevallen darmkanker derde rang van alle sterfgevallen door kanker. Echter, de American Cancer Society meldt dat het aantal van deze sterfgevallen gestaag is afgenomen in de afgelopen twee decennia. Dit is waarschijnlijk omdat mensen een vroege screening en verwijdering van adenomateuze poliepen voordat ze kanker. Met ingang van 2008 zijn er bijna een miljoen colorectale kanker.