Chirurgische behandeling van een verzakte blaas

Verzakte blaas, ook bekend als cystocele, een aandoening waarbij de blaas van een vrouw binnendringt abnormaal in de vagina als gevolg van verzwakking weefsel tussen de twee organen. Het is een mogelijk gevolg van verschillende factoren, waaronder chronische constipatie, begin van de menopauze, persen tijdens de bevalling en het tillen van zware voorwerpen. In tegenstelling tot lichte of matige prolaps, kan ernstige gevallen chirurgisch gerepareerd.

Het beoordelen van de noodzaak van chirurgie

Als je een geval van een verzakte blaas dat een operatie garandeert, zal uw belangrijkste symptoom van een blaas inbraak ernstig genoeg is om te bereiken of te duwen door de opening van je vagina zijn. U kunt ook een operatie nodig als uw verzakking is minder uitgesproken maar veroorzaakt aanzienlijke ongemak dat niet is verbeterd door andere behandeling opties. Als u van plan bent om een ​​kind te hebben in de toekomst, kunt u overwegen het uitstellen van prolaps chirurgie tot daarna, sinds aanscherping van de vaginale weefsel tijdens de procedure kan uitsluiten dat de mogelijkheid van een natuurlijke bevalling. Raadpleeg uw arts of gynaecoloog om te bepalen of een operatie is de beste optie voor uw omstandigheden.

Chirurgie

Verzakking operatie kan worden uitgevoerd door een uroloog (urinewegen specialist) of een gynaecologische chirurg. Tijdens de procedure, zal uw chirurg toegang tot uw blaas te krijgen, zowel via je buik of de muur van je vagina. Ze zal dan terug de blaas naar zijn normale plaats en zet het vast door het verkorten en het aanscherpen van de ligamenten en spieren, die de vloer van je bekken vormen. Indien het weefsel tussen de blaas en de vagina bijzonder wordt uitgerekt of versleten, kan de beschadigde delen worden verwijderd en de resterende weefsel genaaid samen om een ​​nieuwe, sterkere structuur te creëren.

Als uw blaas verzakking veroorzaakt symptomen van incontinentie (geheel of gedeeltelijk verlies van controle over de blaas), kan uw chirurg ook uw blaas te verhogen op het punt waar het voldoet aan uw plasbuis.

Blaas verzakking herstel wordt als een gewone open operatie of minimaal invasieve procedure genaamd laparoscopie. Typisch, open chirurgie vereist een langer verblijf in het ziekenhuis en de hersteltijd. Laparoscopie, die wordt uitgevoerd via kleine incisies met behulp van een kleine camera en een externe monitor, impliceert een kortere ziekenhuisopname en het herstel, afgewogen tegen langere chirurgie tijden en verlengde blootstelling aan anesthesie.

Mogelijke uitkomsten en complicaties

De resultaten van verzakte blaas chirurgie zijn meestal goed, en zodra uw procedure wordt gedaan kunt u een permanente of lange termijn verlichting te krijgen van uw klachten. De structuren van de bekkenbodem verzwakken natuurlijk met de leeftijd, en het is mogelijk dat de blaas verzakking oplevert op enig moment in de toekomst. In de regel, waardoor reparaties nodig een tweede keer is veel uitdagender, en uw arts kan nodig zijn om uw bestaande structuren te patchen met donorweefsel om bevredigende resultaten te bereiken.

In sommige gevallen, blaas verzakking gebeurt samen met verzakking van de baarmoeder. Als dit waar is voor jou, zal uw chirurg proberen om je baarmoeder veilig terug op zijn plaats. Als dit niet mogelijk is, kan ze haar chirurgische verwijdering (hysterectomie) aanbevelen. Raadpleeg uw gynaecoloog of chirurg voor de details van alle blaas en baarmoeder verzakking procedures.