Chirurgie voor Parodontitis

Chirurgie voor Parodontitis

Parodontitis is een gom aandoening die kan invloed hebben op de gezondheid van uw teath evenals uw algehele lichaam. Kan worden voorkomen en behandeld op verschillende manieren uit te oefenen goede mondhygiëne thuis te gaan voor reguliere professionele schoonmaakbeurt. Als standaardbehandeling niet effectief, zijn agressiever opties. Dit omvat drie verschillende chirurgische technieken die zeer effectief behandeld gevorderde parodontitis en omkeren de schadelijke effecten kunnen.

Definitie

Chirurgie voor parodontale ziekte verwijst naar een van drie procedures die kunnen worden gedaan de behandeling van gevorderde parodontitis. Aanvankelijk deze ziekte kan vaak door niet-chirurgische methoden worden behandeld, zoals professionele tandheelkundige reinigingen en een thuis routine van poetsen, flossen en mondwater. Wanneer de parodontitis wordt voortbewogen, kan deze methoden niet effectief zijn, zodat operatie is de volgende stap.

Noodzakelijkheid

Advanced periodontale ziekte moet omdat behandeld als het niet kan permanent gevolgen gezondheid. Het kan leiden tot verlies van tanden en andere gezondheidsproblemen, zoals coronaire hartziekte en beroerte. Dit wordt veroorzaakt door bacteriën reizen door het bloed van een persoon stream. Indien niet-chirurgische technieken niet kan behandelen, chirurgie is de volgende stap.

Flap Chirurgie

Flap chirurgie wordt ook wel aangeduid als pocket reductie chirurgie. Het wordt typisch uitgevoerd door een periodontist, en kan onder plaatselijke verdoving gebeuren. De parodontoloog maakt chirurgische incisies in het tandvlees. Hij tilt terug secties van weefsel en bloot de wortels van de tanden. Zo kunnen ze worden geschaafd en grondiger dan ze kunnen worden in een regelmatige gebitsreiniging geschaald. Als er botverlies is geweest, kan hij het onderliggende bot recontour vóór het hechten van de snede tandvlees terug op de juiste plaats. Volgens de Mayo Clinic, deze operatie duurt gewoonlijk één tot drie uur.

Soft Tissue Grafts

Een zachte weefsel transplantaat omvat die weefsel van het dak van de mond en het tandvlees te bewegen. Het wordt gedaan onder plaatselijke verdoving. Zacht weefsel enten worden vaak gedaan wanneer parodontitis zoveel weefsel verlies dat de tanden van de patiënt langer dan normaal kijken heeft veroorzaakt. Het houdt het tandvlees van terugwijkende verder, dekt elke blootgestelde wortels, en herstelt een aangename cosmetische aangename verschijning.

Bottransplantaties

Bottransplantaties gebruiken een aantal van de eigen bot van de patiënt of geschonken of synthetisch bot om het verlies van tanden te voorkomen. Advanced parodontitis kan het bot vernietigen om iemands tandwortels, zodat ze los en mogelijk uitvallen. Enten houden de tanden op hun plaats en fungeren als een platform waarop natuurlijk bot kan beginnen te teruggroeien. Ze kunnen worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Volgens de Mayo Clinic, zijn bot enten vaak gecombineerd met geleide weefselregeneratie. In het regeneratieproces, is biocompatibel materiaal geplaatst tussen de tanden en botten te houden uit ongewenste weefsel en laat het bot zich teruggroeien in het gebied. Er is ook een speciale gel die kan worden aangebracht op de wortels bot- en weefselgroei bevorderen.