Chinese Cupping Therapie

Chinese Cupping Therapie

Chinese cupping therapie is een techniek toegepast in de Chinese geneeskunde. Cups zijn geplaatst over de huid en het vlees wordt afgezogen in de beker, hetzij met een zuig, of door de opwarming van de beker en het verminderen van de luchtdruk. De plaatsing van de cups is specifiek voor heroriƫntering van de chi of energiestroom in het lichaam.

Cupping Therapie

Chinese cupping therapie te ondergaan, moet u een arts bekwaam in het uitvoeren van de Chinese geneeskunde, zoals een acupuncturist te lokaliseren. Kijk voor een acupuncturist die is gelicentieerd en onderhoudt een schone werkomgeving. Voor het begin van de behandeling, bespreek de symptomen die u wenst te verlichten met de acupuncturist. Hij zal u informeren als cupping is een geschikte behandeling voor uw specifieke aandoening te verlichten.

Tijdens cupping therapie de vakman toepassing cups voor de huid. Koppen worden gewoonlijk gemaakt van glas maar kan ook worden gemaakt uit materialen zoals ijzer en bamboe. De cups kunnen worden opgewarmd door het plaatsen van een brandbare stof binnen en verlichting in brand. De beker wordt dan geplaatst op de huid als het vuur uitgaat, dat de luchtdruk afneemt en zuigt het vruchtvlees in de beker. Koppen kunnen ook worden uitgerust met zuigerpompen die worden gebruikt door de arts aan kunnen zuigen. De vakman kan oliƫn op de huid, waardoor gemakkelijker een afgezogen kop bewegen langs de huid. Dit wordt ook aangenomen dat de chi-stroom bewegen ook.

Cupping kan ook worden uitgevoerd op een gebied waar de huid is doorboord, en deze techniek is "nat" cupping genoemd. Aangezien het vlees wordt gezogen in de beker wordt bloed getrokken van de prikplaats, waarvan wordt aangenomen dat het lichaam te ontdoen van gifstoffen. De beoefenaar zal de bekers van toepassing zijn en laat ze op voor vijf tot 15 minuten. De vakman drukt de huid aan de zijkant van de kop om de afzuiging te breken tijdens het verwijderen.

Door cupping, veel gebruikers ervaren roodheid en blauwe plekken waar de cups zijn toegepast. Cupping therapie kan ook leiden tot brandwonden en zwelling. Vermijd deze therapie als u hoge koorts, bloeden stoornissen of ontstoken huid.

Wat Cupping Treats

Chinese geneeskunde is gebaseerd op de theorie dat chi loopt door het lichaam, bij ziekte en ziekte gevolg is van verkeerd of geblokkeerde chi. De cups geplaatst over specifieke punten op het lichaam worden verondersteld om de chi omleiden verlichten van pijn en ziektesymptomen.

Cupping kan worden gebruikt als een alternatieve therapie voor kanker behandelingen. De American Cancer Society beveelt aan gebruik te maken van de traditie de behandeling van kanker in combinatie met alternatieve behandelingen. Traditioneel wordt cupping gebruikt om aandoeningen zoals artritis, bronchitis, infecties van de luchtwegen, maag-infecties en de behandeling van depressie. Cupping therapie kan ook worden gebruikt om onvruchtbaarheid en slapeloosheid.