Chemotherapie Tips

Chemotherapie Tips

Chemotherapie behandeling maakt gebruik van een verscheidenheid van chemische middelen gericht op het doden van kankercellen in je lichaam. Deze therapie omvat die een aantal geneesmiddelen op specifieke intervallen terwijl onder medische observatie in een medische faciliteit. Frequentie van de behandelingen variëren van elke dag om de paar maanden. Naast de kankercellen uw maagdarmkanaal, immuunsysteem en hoofdhuid steeds duidelijk lijden tijdens chemotherapie. Verschillende strategieën te verlichten van het ongemak van deze bijwerkingen tijdens de behandeling.

Eetlust

Chemotherapie ontvlamt vaak het slijmvlies van het maagdarmkanaal en weefsels van de mond tijdens behandeling. Aanhoudende spijsvertering en slokdarmkanker pijn kan uw eetlust verminderen en leiden tot gewichtsverlies. Het eten van gezonde voedingswaarde voedsel zal u helpen om de nodige uithoudingsvermogen voor toekomstige behandelingen te behouden. Verbruiken kleine hoeveelheden calorierijke voedingsmiddelen, zoals walnoten en rozijnen of vloeibaar eiwit shakes om de hoeveelheid kauwen nodig te verminderen. Combat misselijkheid met mild smakende voedsel zoals bruine rijst, gewone kip en appelmoes. Maak uw maaltijden leuker door het eten met vrienden of familie.

Haaruitval

Een van de meest fysiek herkenbare bijwerkingen van chemotherapie is een alopecia (haaruitval). Je haar begint meestal uit te vallen na drie weken van de behandeling. Dit kan emotioneel zijn, met name voor vrouwen, maar het hebben van een plan voor het verliezen van je haar kan gevoelens van hulpeloosheid en depressie te verlichten. Als u een man bent, het scheren van je hoofd, zelfs voordat de behandeling begint is het gemakkelijkst. Uiteraard, sommige vrouwen voelen zich ongemakkelijk scheren hun hoofd en liever het dragen van een decoratieve hoofddoek, terwijl anderen kiezen voor een pruik. Als u kiest voor een pruik, kies dan een voordat je helemaal kaal, zodat je je natuurlijke haarkleur kan koppelen aan je toekomst pruik. Bescherm uw hoofdhuid buiten met zonnebrandcrème als je kiest volledige kaalheid. De meeste patiënten 'haargroei begint binnen twee tot drie maanden na de laatste behandeling met chemotherapie.

Onderdrukt immuunsysteem

Chemotherapie compromissen immuunsysteem, waardoor het risico van infectie en ziekte. Bescherm uw lichaam door het beperken van de mogelijkheid jezelf te verwonden. Vermijd snijden van groenten of het hanteren van gebroken glas, omdat zelfs een kleine verlaging verhoogt risico op infectie. Het dragen van extra lagen kleding voorkomt blauwe plekken en helpt je warm te houden. Regelmatig handen wassen is ook vooral van belang bij het voorkomen van infecties en ziektekiemen. Stel dat uw vrienden en collega's wassen hun handen regelmatig ook. Vermijd mensen die ziek zijn met de griep of zelfs een koude