Candida Huidproblemen

Candida Huidproblemen

Candida is een soort gist schimmel die leeft in de dikke darm, het spijsverteringskanaal, mond en huid. Vaak kan een overgroei van candida in de darmen candida veroorzaken elders in het lichaam overproductie. Warme en vochtige omstandigheden kunnen ook de candida balans verstoren. Candida huidaandoeningen kunnen zowel lelijk en hinderlijk.

Jock Itch

Jock itch kan gemeen met jongens en mannen, maar vrouwen kunnen het ook krijgen. Vocht en vocht uit kleren sporen vaak deze candida huidaandoening. Mensen gebruik van te veel antibiotica en corticosteroïden kunnen ook problemen met de jock itch hebben. Diabetici liesschimmel omdat hun speeksel, urine en systeem hoge glucose niveaus, waarbij de gist voedt. Jock itch verschijnt meestal in de plooien van de lies en de binnenkant van de bovenbenen, maar het kan zich uitbreiden naar de billen en buik. Het verschijnt meestal als een roodbruine, schilferige uitslag die soms woekert en heeft blaren aan de randen.

Voetschimmel

Voetschimmel (tinea pedis), veroorzaakt door candida of warme en vochtige omstandigheden, produceert schaling afschilferen en jeuk tussen en op de bovenkant en onderkant van de tenen, en de voetzolen. Je ook zou kunnen krijgen gebarsten huid en blaren. Mensen kunnen het op te rapen rond openbare douches en van het dragen van natte of bezwete sokken te lang. Het wordt meestal behandeld met schimmeldodende crèmes, hoewel orale medicatie kan nodig zijn voor ernstige gevallen.

Ringworm

Ringworm is een Candida schimmel die verschijnt als een jeukende, ringvormige uitslag in de huidplooien van de lies en op de dijen en billen. Het kan ook verschijnen op de hoofdhuid en handen. Volwassenen en kinderen krijgen vaak rond zwembaden en van natte, vochtige kleding. Het kan ook worden verspreid van handdoeken en door het aanraken van een kat of een hond met de aandoening. Indien onbehandeld, kan-ringworm besmette gebieden blaren en puisten te creëren. Ringworm kan worden behandeld met schimmeldodende crèmes of orale medicatie.

Luieruitslag

Luier uitslag verschijnt meestal in heldere rode vlekken of bulten noppen aan de onderkant van een baby, liesstreek, binnenkant van de dijen of de onderbuik. De meeste gevallen doen zich voor als gevolg van huidirritaties veroorzaakt door natte of strakke luiers. Het kan ook worden veroorzaakt door zeep of geparfumeerd babydoekjes. Vrouwen die borstvoeding geven hun baby's kan het verspreid om hen zo goed, vooral als de moeder is het nemen van antibiotica, die kan bijdragen aan candida overgroei. Voorkomen luieruitslag door het controleren van luiers een baby vaak en door het gebruik van vaseline of zinkoxide producten naar de getroffen gebieden te beschermen tegen vocht.

Candida Balinitis

Candida balinitis verschijnt op de as en het hoofd van de penis van een man, of onder de voorhuid (voor degenen die onbesneden). Het heeft meestal een droge, glazy verschijning met witte pukkels en grijs-witte afzettingen. Topische medicijnen worden gebruikt om deze aandoening te behandelen. Echter, als een gist infectie wordt vermoed, artsen meestal de orale antifungale fluconazol voorschrijven.

Intertrigo

Smetten is vergelijkbaar met luieruitslag bij baby's, maar ook kan worden weergegeven onder de arm, onder de kin en in de gebieden waar de huidplooien. Het kan invloed hebben op volwassenen en kinderen. Het verschijnt meestal als heldere rode vlekken en vaak wordt aangespoord door warme vocht. Zwaarlijvige mensen zijn gevoelig voor deze aandoening in de plooien van de huid.