Cafeïne Effecten op Ongeboren Baby

Cafeïne Effecten op Ongeboren Baby

Cafeïne is een legale drug, in voedsel en dranken zoals chocolade, koffie, thee en wat frisdrank. Het stimuleert het centrale zenuwstelsel, verhoogt de bloeddruk en versnelt de hartslag. Voor sommige mensen, cafeïne heeft een verwaarloosbare gevolgen, terwijl anderen worden erg gespannen en nerveus, of ervaring aandoeningen zoals brandend maagzuur en slapeloosheid. Cafeïne passeert makkelijk door de placenta naar de ongeboren baby. In 1980, de Amerikaanse Food and Drug Administration geadviseerd zwangere vrouwen om hun cafeïne-inname te beperken.

Effecten

Een artikel beoordeeld door de & ldquo; de baby Center Medical Advisory Board & rdquo; adviseert zwangere vrouwen om de inname van cafeïne te beperken, want het is een diureticum en spoelt vloeistoffen en mineralen zoals calcium uit het lichaam, met het risico van nadelige effecten op de ontwikkeling van de foetus. Het artikel suggereert ook dat omdat cafeïne veroorzaakt vernauwing van de bloedvaten, vermindert de bloedtoevoer naar de placenta. Als de zwangerschap vordert, de vrouw & rsquo; s lichaam meer tijd nodig om af te breken cafeïne, en mogelijk leiden tot ophoping van het geneesmiddel in de bloedbanen van zowel de moeder als het ongeboren kind.

Lage doses

Een artikel bijgewerkt door Karen Kuehn Howell, Ph.D., voor het Georgia Department of Behavioral Health en Developmental Disabilities suggereert dat kleinere hoeveelheden cafeïne hebben slechts & ldquo; verwaarloosbaar & rdquo; effecten op de foetale ontwikkeling. Zij stelt dat baby's & ldquo; kan een beetje meer opgewonden, fysiologisch, bij de geboorte, maar de effecten zijn tijdelijk & rdquo.; Howell verklaart ook dat er geen bewijs is te vinden dat een kleine tot matige inname van cafeïne tijdens de zwangerschap van invloed op de ontwikkeling van het kind en het kind op lange termijn.

Hoge doses

Echter, volgens Howell, studies tonen ook aan dat een hoge inname van cafeïne tijdens de zwangerschap vormt een verhoogd risico op een spontane abortus, hartafwijkingen in & ldquo; een zeer klein aantal baby's & rdquo; en een lager geboortegewicht van de pasgeborenen. Het artikel gaat in hoeveelheden van 300 mg. of meer van cafeïne per dag - gelijk aan twee tot drie kopjes koffie - als een hoge inname van cafeïne, met mogelijke risico's voor de ongeboren baby. Pasgeborenen van wie de moeder had een hoge inname van cafeïne tijdens de zwangerschap tonen ook effecten op het gedrag, zoals een & ldquo; iets hogere hartslag & rdquo; en & ldquo; meer schrikt en tremoren & rdquo.; Ze zijn ook meer wakker tijdens hun eerste paar dagen na de geboorte.

Toezicht op uw Intake

Zwangere vrouwen zullen mogelijke risico's voor de ontwikkeling van de foetus te minimaliseren door het behoud van het bewustzijn van, en het matigen van hun inname van cafeïne. & Ldquo; de Baby Center & rdquo; biedt een grafiek voor zwangere moeders, met een opsomming hoeveelheden cafeïne gevonden in gemeenschappelijke eten en drinken. Bijvoorbeeld, de grafiek blijkt dat een koffie (8 oz) bevat tussen 102 en 200 mg cafeïne. Dezelfde hoeveelheid gebrouwen zwarte thee bevat tussen 40 en 120 mg cafeïne, terwijl cafeïnevrije koffie bevat tussen 3 en 26 mg cafeïne.

Alternatieven

De "Baby Center" suggereert kruidenthee als alternatief voor koffie en thee, maar beveelt aan dat zwangere vrouwen voorzichtig en neem professioneel advies, zoals sommige kruidenthee zijn schadelijk voor zwangere vrouwen en de ontwikkeling van de foetus. Hoewel bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek niet de effectiviteit van raspberrry blad is gebleken weeën stimuleren, wat verloskundigen gebruiken om levering staan. Zwangere vrouwen moeten daarom alleen drink framboos blad thee als ze in de buurt van volledige termijn, en alleen op basis van het advies van een professionele zorgverlener.