Bronchioalveolar Carcinoom Symptomen

Bronchioalveolar carcinoom, beter bekend als BAC, is een vorm van longkanker die het buitenste gebied van de longen beïnvloedt. Het wordt beschouwd als een niet-kleincellige kanker en van de grotere groep van longkanker bekend als adenocarcinoom. De groei van deze soort kanker is relatief langzaam, waardoor vaak symptomen subtiel eerste en verslechtering van de progressie van de ziekte. Wanneer een persoon wordt gediagnosticeerd met deze vorm van kanker, zal hij vaak last hebben van dezelfde symptomen als andere vormen van longkanker.

Hoest

Een van de meest voorkomende symptomen van bronchioalveolar carcinoom is een hoest. Afhankelijk van de persoon kan deze hoesten nieuwe of plotselinge verergering van een bestaande on (bijvoorbeeld met een roker) zijn. Onafhankelijk van zijn vorming, het hoesten wordt een voortdurende of steeds terugkerend probleem.

Verstoring van de luchtwegen

Vaak bij een hoest is een symptoom waarbij de ademhaling. Aan het begin van de ziekte, kan een persoon begint een verhoogde kortademigheid als hij zich inspant andere manier, zoals wandelen, hardlopen of enige andere vorm van lichaamsbeweging. Naarmate de ziekte worden steeds geavanceerder, kan dit gevoel beginnen te blijven in perioden geringe inspanning of zelfs rust.

Pijn

Voor sommige mensen, bronchioalveolar carcinoom betekent pijn. Deze pijn kan beginnen als een doffe, pijnlijke ongemak in de borst en later ontwikkelt tot een scherper, stekende pijn. Hoewel dit symptoom voornamelijk betrekking borst, vooral bij het gebied van aangetaste cellen, de pijn kan diffunderen naar andere gebieden van het lichaam, zoals de rug en nek.

Andere problemen Respiratory

Hoewel een hoest, kortademigheid en pijn zijn waarschijnlijk de meest voorkomende symptomen van bronchioalveolar carcinoom, kan een persoon ook beginnen met andere tekenen van de aandoening die invloed hebben op de gezondheid van de luchtwegen te ontwikkelen. Sommige mensen kunnen merken de aanwezigheid van een "piepen" bij elke inademen adem. Anderen kunnen beginnen te lijden aan de symptomen van heesheid periodiek als ze praten. Het is ook mogelijk dat de hoest bloed produceren uit de longen, ook bekend als haemoptysis. Met bronchioalveolar carcinoom, het net hangt af van de persoon hoe de symptomen manifesteren.

"Non-Specific 'Symptomen

Bronchioalveolar carcinoom kan ook leiden tot "niet-specifieke" symptomen van de ziekte die deze symptomen die niet noodzakelijkerwijs exclusief voor deze vorm van kanker. Deze symptomen kunnen zich in elk stadium van de aandoening presenteren, maar meestal sprake van een verhoogd niveau van vermoeidheid of uitputting, zwakte, verminderde eetlust, gewichtsverlies en zelfs koorts.

Behandeling

De meest effectieve methode is de kanker zelf. Dit gebeurt meestal door twee specifieke procedures, waaronder een lobectomie en pneumonectomie. Met een lobectomie, wordt het gedeelte van de long die door de abnormale cellen verwijderd uit het lichaam. Met een pneumonectomie, wordt de gehele long lijden aan de ziekte gewonnen. Aangezien deze vorm van kanker gewoonlijk beperkt is tot de long, moeten deze procedures verhelpen symptomen evenals de behandeling van de kanker.