Botemedel för en tandvärk

En sprucken tand, en lös fyllning, en infektion eller tandröta kan orsaka tandvärk. Oavsett vad som orsakar det, att hitta lindring från smärta är oftast högsta prioritet tills du kan få till en tandläkare. Även om inget annat än att dra eller på annat fastställande tanden kan bota problemet, det finns ett antal saker som kan göras tills problemet kan lösas.

Historia

Innan modern tandvård tekniker, det bästa hoppet för att bota tandvärk var att dra den felande tanden. Det var inte förrän på 17-talet att en fransk läkare vid namn Pierre Fauchard infört fyllningar som ett sätt att stoppa förfall i en tand. I dag båda dessa metoder används fortfarande, tillsammans med rotfyllningar och kronor.

Signifikans

Det finns ett antal over-the-counter rättsmedel för tandvärk, samt en mängd olika huskurer som använder gemensamma hushållet ingredienser. Alla tjänar samma syfte: att ta bort smärtan. Det som fungerar för en del tandvärk kanske inte fungerar för alla; det beror på vad som orsakar smärtan.

Effekter

Over-the-counter och huskurer mot tandvärk smärta både arbete på samma sätt: att döva eller eliminera smärta i samband med tandvärk. Ofta kan smärtan orsakas av något så enkelt som en livsmedelspartikel som inkom mellan tanden och tandköttet och kan avhjälpas genom inget annat än ett munvatten med varmt vatten. Lösa fyllningar eller håligheter kan behöva en over-the-counter medicin som Oragel eller hem botemedel olja av kryddnejlika för att dämpa nerverna kring källan till smärtan. Att ta ett smärtstillande medel såsom acetylsalicylsyra kan vara allt som behövs, tills en tandläkare kan ses.

Missuppfattningar

Tandvärk inte gå iväg på egen hand eller ens med hjälp av en färdigköpta eller hemmagjord botemedel. Kryddnejlika, salt vatten tvättar, munvatten och geler endast skjuta upp behövde besöka en tandläkare. Att tillåta en tandvärk, och dess underliggande problem, att bestå endast gör saken värre genom att eventuellt låta infektionen som i, vilket kan leda till andra hälsoproblem.

Förebyggande / Lösning

Den bästa lösningen på tandvärk smärta är att inte låta det hända i första hand. Korrekt tandborstning och tandtråd, tillsammans med regelbundna besök hos tandläkaren, kommer att ta bort de flesta riskerna för tandvärk smärta. Kolsyrade drycker och överskott av socker leder till ovälkomna bakterier som kan förstöra emaljen av tanden, vilket kan leda till förfall. Skulle en tandvärk hända, schemalägga ett besök till tandläkaren så snart som möjligt. Bara detta kan ofta rädda tanden och dig själv mer smärta i framtiden.

Varning

Även några gamla folksagor rekommenderar att sätta en aspirin direkt på de drabbade tanden, kan detta leda till mer problem. Eftersom aspirin löser det kan orsaka en brännande känsla eller annan irritation i kinderna och tandköttet som omger tanden.

Teorier / Spekulationer

Huskurer sägs arbeta med tandvärk smärta innefattar en droppe eller två av olja av kryddnejlika direkt på tanden, saltvatten eller vete gräs sköljningar, vitlök eller olja av vitlök gnuggade på tandköttet runt tanden och en nypa peppar placeras på tanden. I vilket fall, dessa är bara tillfälliga åtgärder för att lindra tandvärk smärta.