Borst & Lever Behandeling van Kanker

Primaire borstkanker is gescheiden en apart van primaire leverkanker. Er is een sterk verband tussen primaire borsttumoren en secundaire of metastatische leverkanker. Wanneer borstkanker voorschotten aan stadium IV, de kanker zich uitbreidt naar secundaire plaatsen in het lichaam. De lever is een frequente plaats van metastasen door borstkanker. Algemeen kanker gaat naar de botten of longen en daarna de lever, maar in 10% van de gevallen, de lever is de eerste site metastasen door borstkanker.

Behandeling

Als primaire borstkanker verspreidt of uitzaaiingen naar de lever, is het meestal niet genezen. Echter systemische (hele lichaam behandelingen) toegediend aan de groei van de kanker vertragen, levensduur verlengd maximaliseren levenskwaliteit en symptomen van metastasen beperken. Nieuwe geneesmiddelen zijn succesvol in het behandelen van leveruitzaaiingen, en het verbeteren van de lengte en de kwaliteit van leven voor patiënten met borstkanker bij wie de kanker zich uitbreidt naar de lever geweest. Deze behandelingen omvatten chirurgie, bestraling, chemotherapie, hormonale therapie of een combinatie van deze methoden.

Leveroperatie

Lever operatie wordt gewoonlijk niet aanbevolen voor leverkanker, omdat de aanwezigheid van metastasen in de lever suggereert algemeen dat de kanker geïnfiltreerd andere delen van het lichaam. Voor kleine lokale plekken van metastasen op de lever, chirurgie mogelijk dankzij de levers capaciteit of regeneratie. Tot 80% van de lever kan worden verwijderd en herstellen zelf binnen enkele weken. Het gebruik van een chemische stof om de tumor te vernietigen - - of cyrosurgery - het gebruik van een naald in de tumor om de tumor te bevriezen operatie kan de vorm van ablatie nemen.

Trastuzumab

Vrouwen met HER2-positieve borstkanker en uitzaaiingen in de lever kan worden gegeven een drug genaamd Trastuzumab intraveneus (geïnjecteerd in de aderen). Trastuzumab remt de groei van kankercellen, en kan de levensduur verhogen doordat de kankercellen vertraagde groei in de lever en andere mogelijke plaatsen van metastasen.

Bevacizumab

Bevacizumab is een relatief nieuwe behandeling toegediend voor uitgezaaide borstkanker met uitzaaiingen naar de lever. Het voorkomt ook de groei van kankercellen en vertraagt ​​het proces van metastasen. Dit geneesmiddel blokkeert de tumoren toegang tot de bloedvaten die de tumor om te groeien. Het wordt meestal toegediend in combinatie met chemotherapie.

Chemotherapie

Verschillende chemotherapeutische middelen, in het bijzonder taxol, systemisch worden toegediend om de groei van de kankercellen in de lever en andere mogelijke gebieden in het lichaam vertragen. De chemotherapie reist door het bloed en interfereert met cel voortplanting door het hele lichaam. Omdat kankercellen reproduceren vaak, kan chemotherapie middelen die interfereren met deze reproductie van de levensduur van patiënten met borst-en leverkanker vergroten.