Borden en Symptomen van Kanker van hersenen metastase

Borden en Symptomen van Kanker van hersenen metastase

Brain kanker metastase (gewoonlijk metastatische of secundaire hersenkanker) ontstaat wanneer kankercellen van elders in het lichaam uitzaaien of migreren naar de hersenen en vormen nieuwe tumoren. Volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, zijn ongeveer 100.000 patiënten met kanker gediagnosticeerd met hersenkanker metastase jaarlijks. Tekenen en symptomen van hersenkanker metastase zijn gevarieerd en kunnen nabootsen andere voorwaarden.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is de meest voorkomende symptoom hersenkanker metastase, bij ongeveer de helft van alle gediagnosticeerde patiënten volgens Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Hoofdpijn kan ontstaan ​​door hersentumoren comprimeren hersenweefsel, het belemmeren van de stroming van cerebrospinale vloeistof of het veroorzaken oedeem (zwelling), hetgeen druk legt op de bloedvaten en zenuwen. De hoofdpijn kan gepaard gaan met misselijkheid of braken, en is vaak meer voor in de ochtend, maar kan komen en gaan de hele dag door. Hoofdpijn met hersenkanker metastase krijgen meestal steeds erger als de tumor groeit.

Epileptische aanvallen

Epileptische aanvallen ontstaan ​​wanneer een hersentumor heeft invloed op de normale stroom van elektrische impulsen in de hersenen. Epileptische aanvallen van deze aard kan minor zijn, waarbij geuren of smaken die abnormaal zijn, spraakproblemen of een gevoel van gevoelloosheid of tintelingen. Grote aanvallen kan oncontroleerbare spier schokken, stuipen of bewusteloosheid veroorzaken.

Spierzwakte

Spierzwakte optreedt wanneer een hersentumor verstoort het deel van de hersenen dat de spieren controleert. Zwakheid typisch gelokaliseerd op een bepaald gebied van het lichaam, in plaats van algemene spierzwakte.

Motor Moeilijkheden

Motorische problemen worden veroorzaakt door een verhoogde druk in de hersenen en omvatten gedeeltelijke verlamming, moeite met lopen of een abnormale gang, onhandigheid, problemen met het evenwicht en de visie of spraakproblemen.

Gedrags-of emotionele veranderingen

Gedrags-of emotionele veranderingen optreden in de hersenen van kanker metastase gevolg van oedeem en verhoogde druk. Patiënten kunnen gedragsveranderingen, zoals verminderde oordeel of redenering, slecht geheugen, verwardheid, concentratieproblemen, veranderingen in de persoonlijkheid, snelle stemmingswisselingen en moeite met het beheersen van hun emoties te ondergaan.

Andere tekenen en symptomen

Andere gelokaliseerde symptomen zijn lusteloosheid, duizeligheid, slaperigheid, gezicht zwakte of verlamming, gehoorproblemen of gehoorverlies, nek-en rugpijn, en het verlies van gevoel of de controle van de darm of blaas. In hersenen kanker metastase, zijn de symptomen van een persoon die door waar de tumor of tumoren in de hersenen.