Borden en symptomen van infectie van de urinewegen bij ouderen

Borden en symptomen van infectie van de urinewegen bij ouderen

Als bacteriën die normaal op de huid, in het darmkanaal of kruk hun weg naar de urinewegen, meestal via de opening die urine gebruikt om het lichaam te verlaten, een urineweginfectie ontwikkelt. Een urineweginfectie (ook wel een blaasontsteking of een UTI) is een veel voorkomende aandoening die veel mensen treft, vooral ouderen.

Urineweginfecties en de Ouderen

Oudere mensen zijn meer vatbaar voor infecties van de urinewegen dan jongere mensen. Dit is omdat ze vaker bacteriën in de genitale / urinaire gebieden. Ze zijn ook vaker incontinent zijn, verlengen de plasbuis blootstelling aan de in de urine en ontlasting bacteriën. Oudere mensen zijn ook meer kans op problemen hebben legen hun blaas, waardoor de urine te stagneren en een toevluchtsoord geworden voor bacteriën.

Verwarring

Vreemd het ook mag lijken, verwarring is vaak de eerste en enige teken van een infectie van de urinewegen in een oudere persoon. De bacteriën die de urinewegen binnendringen kan oversteken naar de bloedsomloop. Eenmaal in het bloed, kan de bacterie giftige bijproducten produceren als ze groeien en zich vermenigvuldigen. Deze giftige stoffen kunnen krijgen in de hersenen via de verspreiding en schade veroorzaken. Het resultaat is verwarring of delirium die al dan niet permanent zijn, afhankelijk van hoe snel de toestand wordt gevangen.

Ongewone Urine

Een ander teken van een urineweginfectie is een plotselinge verandering in het uiterlijk van uw urine. Urine is het belangrijkste product van uw urinewegen en eventuele wijzigingen moeten worden onderzocht. Uw urine kan donker of troebel. Het kan bloed daarin. Soms kan het een bijzonder stinkende of penetrante geur hebben. Dit zijn tekenen van uw urine-systeem problemen heeft met het functioneren.

Pijn

Een van de meest voorkomende symptomen van een urineweginfectie is pijn bij het plassen. Bij het plassen, kan je een intens branderig gevoel ervaren. U kunt ook pijn in je bekken of onderrug. De branden wordt veroorzaakt door bacteriën ontsteking van de urethra, de buis waardoor de urine verlaat je lichaam. De bekkenpijn wordt veroorzaakt door een ontsteking in de blaas, terwijl verontrust nieren lage rugpijn veroorzaken. Alle structuren zijn onderdeel van de urinewegen, maar verontrust nieren een ernstiger probleem dan de anderen.

Koorts

Een aanhoudende koorts kan een teken zijn van een urineweginfectie bij een oudere persoon. Dit geldt in het bijzonder wanneer een koorts aanwezig is, zonder andere symptomen van verkoudheid of griep is. Terwijl een aanhoudende koorts enige symptoom van een urineweginfectie in sommige gevallen kan, in andere niet aanwezig te zijn.