Borden en symptomen van infectie in lymfeknooptest

Borden en symptomen van infectie in lymfeknooptest

Het doel van het lymfatische systeem is om het vloeibare deel van het lichaam gezond door het uitfilteren van verontreinigingen en creëren van een aantal van de witte bloedcellen die infecties. Lymfeklieren verantwoordelijk voor de productie van antilichamen die aanvallen en bacteriën en virussen te vernietigen. De lymfeklieren kan zich bevinden in verschillende delen van het lichaam, zoals de nek, de lies en oksel. Lymfeklieren dat je niet kunt voelen zijn gevonden in de borst, bekken en buik. Bij een infectie, de lymfeklieren reageren met bepaalde symptomen.

Pijn in lymfeknooptest

Wanneer een van de lymfklieren pijnlijk bij aanraking of gepalpeerd, betekent dit dat het knooppunt zelf ontstoken door een infectie die de immuunreactie veroorzaakt. Het knooppunt in omvang toeneemt wanneer is geactiveerd extra witte bloedcellen te produceren. Pijn en gevoeligheid kan ook aangeven dat het knooppunt bloeden door een maligniteit in het knooppunt. Omdat pijn een van deze voorwaarden kan aangeven, is het moeilijk om het probleem vast te stellen zonder verder onderzoek.

Zwelling in lymfeknooptest

Een gezwollen lymfe knoop of knopen wijst op een infectie, maar niet de ernst. Wanneer de lymfeklier zwelt snel is wellicht door een traumatische verwonding of plotselinge infectie zoals een abces. Als een lymfeklier wordt vergroot na verloop van tijd, is het waarschijnlijk duidt op een groeiende tumor. Andere ziekten die verband houden met gezwollen lymfeklieren zijn klierkoorts, rubella, TB, oorontstekingen, bof, tandheelkundige infecties, aids, leukemie of een lymfoom. Als vergrote lymfeklieren te verlagen na een week of twee, heeft de infectie waarschijnlijk opgeruimd, maar als de zwelling blijft, wordt een diepgaand medisch onderzoek vereist.

Consistentie van de lymfeklieren

Bij het onderzoek van de lymfeklieren, de consistentie geeft aan bepaalde ziekten of aandoeningen. Zeer hard knooppunten meestal symptomatisch zijn voor kanker. Knooppunten die moeilijk zijn, maar niet keihard over het algemeen zijn een teken van lymfoom, en knooppunten die zijn zachter duiden op een infectie. Een virus zal maken lymfeklieren voelt als kleine pellets onder de huid. Als er meerdere nodes gevoel dat ze allemaal met elkaar verbonden zijn in een massa, staan ​​ze bekend als gematteerd. Dit is een symptoom van tuberculose, sarcoïdose of kwaadaardige kanker.