Borden en symptomen van hyperglycemie & Hypoglecemia

Borden en symptomen van hyperglycemie & Hypoglecemia

Wanneer een persoon heeft de bloeddruk dat is te laag of te hoog is, kan een aantal tekens en symptomen die je vertellen wanneer het tijd is om op te treden. Terwijl hyperglycemie kan worden behandeld door het uitoefenen of het kappen van voedselinname, kan hypoglycemie worden behandeld door onmiddellijk eten suikerhoudende voedingsmiddelen zoals harde snoep, vruchtensap of glucose tabletten. Toch moet iedereen het ervaren van de symptomen van hypoglycemie of hyperglycemie een arts te raadplegen voordat de behandeling van deze aandoeningen.

Tekenen van Hyperglycemia

Hyperglycemie is de medische term voor hoge bloedsuikerspiegel of hoge glucosewaarden. Een van de voorkomende symptomen van hyperglycemie is de frequente aandrang om te plassen. Als u merkt dat u een bezoek aan de badkamer vaak, kan het zijn dat een ander symptoom van hyperglycemie is meer dorst. Mensen ervaren hyperglycemie hunkeren vaak water en andere drankjes voor deze intense dorst. Andere tekenen om op te letten zijn onder andere wazig zicht of vermoeidheid. Omdat hyperglycemie resultaten van hoge bloedsuikerspiegel, sommige mensen kunnen denken dat dit veroorzaakt overtollige energie, maar in feite creëert een sloom en traag staat.

Tekenen van hypoglykemie

Omdat je hersenen een constante aanvoer van glucose om te functioneren, kan hypoglykemie (lage bloedsuiker of lage glucosewaarden) ervoor zorgen dat je in de war of duizelig voelt. Hypoglykemie kan worden herkend door een gevoel van duizeligheid, het onvermogen om een ​​eenvoudige taak of de neiging om uw gedachtegang verliezen voltooien. Uw gezichtsvermogen kan ook worden aangetast door dubbele of wazig zien. Als je hypoglycemie bent, kunt u ook het gevoel erg hongerig, ervaring hoofdpijn of het ontwikkelen van een bleke huidskleur. Angst, beven en zweten zijn andere voorkomende symptomen van hypoglykemie. Minder vaak voorkomende symptomen zijn hartkloppingen, bewustzijnsverlies, flauwvallen en epileptische aanvallen.

Externe factoren

Het is belangrijk om te overwegen dat een van de symptomen die worden beschreven voor hypoglycemie en hyperglycemie kan worden veroorzaakt door andere factoren in uw omgeving. Een manier om te onderscheiden of je symptomen het gevolg van iets anders dan hypoglycemie of hyperglycemie kan zijn, is de hoogte te zijn van de meest voorkomende oorzaken van deze aandoeningen. Personen met diabetes hebben veel meer kans op hyperglykemie of hypoglykemie te ervaren. Stress van een ziekte of andere dingen die in je leven kan ook invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel. Wees ervan bewust dat hoeveel je eet en hoe vaak u oefening veranderingen in de bloedsuikerspiegel kan veroorzaken. Zo kunnen personen die veel ongezond voedsel te eten, maar niet regelmatig oefenen is de kans op hyperglykemie.