Borden en symptomen van een Vestibulaire Migraine

Borden en symptomen van een Vestibulaire Migraine

Vestibulaire migraine, ook specifiek bekend als een migraine-gerelateerde vestibulopathy, is een evenwicht aandoening veroorzaakt door een migraine. Vestibulaire migraine hebben als hun belangrijkste kenmerken van een specifieke set van symptomen, die ofwel de enige symptomen van een migraine of kan begeleiden andere, niet-balans-gerelateerde migraine symptomen.

Aspecten

Vestibulaire migraine invloed op de goede werking van het lichaam vestibulaire systeem, het systeem belast voor evenwicht en de mogelijkheid om ruimtelijke beweging waarnemen. Het vestibulaire systeem bestaat uit de organen van het binnenoor en de delen van de hersenen voor het handhaven van het evenwicht van het lichaam. De exacte oorzaak van vestibulaire migraine is niet bekend, maar onderzoekers zijn van mening dat de oorzaak ligt in de overstimulatie van de zenuwen in verband met het binnenoor en de balans behouden delen van de hersenen.

Duizeligheid

Vertigo is het meest voorkomende symptoom geassocieerd met vestibulaire migraine. Vertigo is een duizelig gevoel dat het individu het gevoel geeft alsof ze beweegt of spinning, zelfs wanneer ze stilstaat. De sensatie veroorzaakt vaak extreme misselijkheid en braken, licht gevoel in het hoofd, en moeite met het houden van je evenwicht. Vertigo tijdens episodes van vestibulaire migraine kan gepaard gaan met andere symptomen van migraine of kan het enige symptoom.

Visuele stoornissen

Vestibulaire migraine kan ook een aantal visuele stoornissen, met inbegrip van aura's en extreme lichtgevoeligheid veroorzaken. Migraine aura optreden wanneer het individu ziet ongewone fel licht, vlekken, lijnen of vervormingen kort voor of tijdens een migraine episode. Sommige migrainepatiënten ervaring aura's die hun visie met vlekken of duisternis verdoezelen; anderen ervaren tunnel of gebogen visie.

Auditieve Storingen

Vestibulaire migraine-patiënten kunnen ook ernstige auditieve problemen ervaren tijdens de migraine. Deze problemen zijn onder andere geluid senstivity (ook bekend als hyperacusis), episodische tinnitus en zelfs tijdelijk gehoorverlies. Tinnitus ervaren tijdens een vestibulaire migraine wordt vaak gezien als een hardnekkig rinkelen, brommen of zoemen.

Wagenziekte

Terwijl vertigo in vestibulaire migraine patiënten niet gerelateerd is aan beweging en treedt zelfs op wanneer het individu stilstaat, ernstige reisziekte is ook een veel voorkomend symptoom tijdens een vestibulaire migraine episode. In deze gevallen zal de individuele lijden sterk toegenomen misselijkheid, duizeligheid, duizeligheid en braken bij het verplaatsen, vooral wanneer verplaatsen van de kop.