Borden en symptomen van een blaas-

Een verzakte blaas is een aandoening die pijn en ongemak creëert in het bekken van de vrouw. Om de diagnose te stellen, zal een arts een lichamelijk onderzoek doen, dan vragen dat de vrouw het uitvoeren van een aantal fysieke testen om te bepalen waar de pijn afkomstig is. De Universiteit van California beschrijft de sensatie van een blaas- als hangende gevoel in de vagina.

Identificatie

Een verzakte blaas treedt op wanneer de muur van spieren en weefsel dat de blaas van een vrouw scheidt van haar vagina verzwakt; de blaas puilt dan uit en zet druk op de vagina. De aandoening is ook bekend als cystocele. Het is normaal gesproken een gevolg van overmatig persen of inspanning in verband met de bevalling of met verkeerd tillen van zware voorwerpen. Het kan ook het gevolg van veroudering. De symptomen kunnen vertonen na de menopauze wanneer oestrogeen niveaus lager.

Effecten

Het meest voorkomende symptoom van een blaas- is een gevoel van druk of ongemak in het bekkengebied. Deze pijn kan Amplified worden wanneer de vrouw stammen tijdens lichamelijke activiteit, als ze hoesten of als ze liften van zware voorwerpen. Andere veel voorkomende symptoom van een blaas- wordt aangeduid als stress-incontinentie. Met deze aandoening, is het moeilijk voor een vrouw om haar urineren, en ze kunnen urineren als gevolg van lachen, hoesten of ervaren fysieke belasting.

Potentieel

De geavanceerde symptomen van een verzakte blaas onder andere een uitsteeksel dat een golfbal-sized brok creëert in de opening van de vagina, pijn in het bekken, dat wordt steeds erger, plassen tijdens de gemeenschap, die niet kunnen worden gecontroleerd, de pijn die ontstaat in de onderrug en begint te verspreiden naar meer van de rug en pijnlijke blaas infecties die regelmatig voorkomen.

Preventie / Solution

In sommige gevallen kan een blaas- niet ernstig genoeg is om behandeling. Een arts kan pijnstillers voorschrijven en adviseren rust. In andere gevallen, kan een operatie nodig zijn om de aandoening te behandelen. Voor sommige behandelingen, zou een kleine operatie nodig zijn om een ​​pessarium, dat is een kleine elastische tube in de vagina geplaatst en ontworpen te heropenen de vagina en de symptomen te verlichten installeren. In meer gevorderde gevallen kan een grote operatie noodzakelijk dat omvat reconstructie van de vagina en het weefsel dat het scheidt van de blaas.

Overwegingen

De Mayo Clinic geeft de bevalling als een belangrijke risicofactor voor een verzakte blaas. Veroudering kan ook verzwakken de spieren en weefsels in het lichaam, waardoor een blaas-. Andere risicofactoren zijn vrouwen die een hysterectomie of degenen die een familiegeschiedenis van de aandoening hebben gehad.