Borden en symptomen van de menopauze

Borden en symptomen van de menopauze

Menopauze komt niet op een vaste leeftijd, noch vrouwen ervaren dezelfde symptomen op hetzelfde niveau van ernst. Per definitie, de menopauze gebeurt er na een volledig jaar zonder menstruatie. Zogenoemde "symptomen van de menopauze" zijn de tekenen en effecten van het gaan door dat jaar of langer voordat het invullen van een jaar klaar menstruatie. Menopauze kan natuurlijk gebeuren met de leeftijd of chirurgisch na een hysterectomie. Hoewel niet alle vrouwen vertonen alle 35 mogelijke symptomen zullen sommige vele van hen hebben, en de ernst variƫren.

Mentale veranderingen

De mentale toestand en de chemie van de hersenen ondergaan veel veranderingen tijdens de menopauze, zoals prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, veelvuldige huilbuien en geheugenverlies. Verontrustende symptomen van de menopauze dat vrouwen mentaal invloed kan zijn angst, gevoelens van onheil of angst of depressie. Vrouwen kunnen ook last hebben van verwardheid, duizeligheid en concentratieproblemen. Vrouwen geslacht drives zullen over het algemeen zowel dalen gedurende deze tijd.

Body Wijzigingen

Karakteristieke lichaam verandert vrouwen in de menopauze zijn warme en koude flitsen, onregelmatige hartslag en onregelmatige menstruatie. Vrouwen kunnen pijn en pijn in hun gewrichten, spierspanning, een opgeblazen gevoel en gastro-intestinale problemen. Ze kunnen een gebrek aan vaginale smering, borsten, gewichtstoename en veranderingen in lichaamsgeur ervaren. Sommigen kunnen jeukende huid, haaruitval, verhoogde gezichtshaar, incontinentie en zelfs elektrische schokken op de huid hebben. Hoofdpijn en allergieƫn kan verhogen en symptomen van andere aandoeningen, zoals osteoporose, kan verergeren. Sommige vrouwen kunnen last hebben van tintelingen in handen en voeten, tandvlees problemen, zachter of broze nagels en slechte smaak in hun mond. Ten slotte kan het lichaam veranderingen omvatten tinnitus of oorsuizen.

Nacht Wijzigingen

Sommige symptomen van de menopauze zal invloed hebben op vrouwen 's nachts, zoals moeite met slapen. Sommigen hebben wat zijn nachtelijk zweten, of opvliegers genoemd tijdens de avond. Vanwege dit gebrek aan slaap en nachtelijk zweten, kunnen zij vervolgens ervaren een hoger voorkomen van nachtmerries en een verslechtering van vermoeidheid tijdens de dag.

Gemiddelde Leeftijd

Volgens MedicineNet.com, de gemiddelde leeftijd van de menopauze beginnen is 51. Typisch menopauze symptomen manifesteren bij vrouwen tussen 45 en 55 jaar oud, met een aantal symptomen vertoont in hun 30 (zoals het geval kan zijn wanneer een vrouw een vroege hysterectomie) . Voor een algemene gids voor wanneer u uw verandering van het leven verwachten, kijken naar de leeftijd van uw moeder was toen ze begon haar. Over het algemeen zal een dochter op de voet volgen in lijn met haar moeder in de menopauze.

Medische Interventie

Hoewel veel vrouwen zullen in staat zijn om hun symptomen van de menopauze te beheren door lagen kleding (voor eenvoudiger instellen bij het omgaan met warm / koud knippert), zullen sommige vrouwen medische interventie nodig. Als uw symptomen zijn te ernstig is, kan uw arts u aanraden "hormoonvervangende therapie," een regime van vervangende hormonen. U zult ook moeten routine gezondheid examens om ervoor te zorgen dat de veranderingen van je lichaam normaal voortgang vinden.