Borden en symptomen van chronische vermoeidheid

Chronisch vermoeidheidssyndroom kan een verontrustende en ingewikkelde stoornis. Gekenmerkt door overmatige vermoeidheid, de exacte oorzaak van chronische vermoeidheidssyndroom is nog onbekend. Het meest voor bij mensen tussen de 30 en 40 jaar, kan het gevolgen hebben voor mensen van alle leeftijden. En hoewel vrouwen krijgen chronisch vermoeidheidssyndroom vaker dan mannen, seks is niet algemeen beschouwd als een specifieke risicofactor. Met de juiste diagnose en behandeling, kan chronisch vermoeidheidssyndroom beheerd. Indien onbehandeld, kan chronisch vermoeidheidssyndroom leiden tot depressie, sociaal isolement en problemen met de aanwezigheid op het werk.

Primaire Borden

Belangrijkste symptoom van chronische vermoeidheid is vermoeidheid. Daarnaast symptoom zijn er acht officiële symptomen van chronische vermoeidheid. Deze omvatten het verlies van geheugen of concentratie, keelpijn, onverklaarbare spierpijn, hoofdpijn, niet-verkwikkende slaap en extreme uitputting die meer dan 24 uur duurt na geestelijke of lichamelijke inspanning. De laatste twee symptomen zijn pijnlijk en vergrote lymfeklieren in de oksels of nek en pijn die van de ene naar de andere gezamenlijke zonder zwelling of roodheid.

Andere tekenen

Mensen met chronische vermoeidheid zijn ook gemeld buikpijn, opzwellen, diarree en misselijkheid als onderdeel van hun symptomen. U kunt ook last van ochtendstijfheid, pijn op de borst, oorpijn, en duizeligheid. Hoewel deze geen deel uitmaken van de officiële definitie, zijn zij vaak voor bij patiënten.

Oorzaken

Terwijl een specifieke oorzaak niet bekend, zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Deze omvatten depressie, ijzertekort, bloedarmoede en een lage bloedsuikerspiegel. Bovendien, virale infecties, allergie geschiedenis en disfunctie van het immuunsysteem zijn ook mogelijke oorzaken. Uw arts zal u onderzoeken en ook bekijk uw medische geschiedenis te helpen bij het identificeren van het chronisch vermoeidheidssyndroom en de eventuele voorwaarden die u kan hebben die mogelijk een rol in uw vermoeidheid te spelen.

Diagnose

Aan de criteria van chronische vermoeidheid te voldoen, moet u aanhoudende onverklaarbare vermoeidheid gedurende ten minste zes maanden. Je moet ook ten minste vier van de acht primaire tekenen en symptomen. Hoewel er geen specifieke test of diagnostische procedure om chronische vermoeidheid te bevestigen, zal uw arts tot de conclusie komen door het testen en het elimineren van andere mogelijke oorzaken van uw vermoeidheid. Uw arts zal op zoek om uit te sluiten dingen, zoals slaapapneu, hypothyreoïdie, eetstoornissen of ernstig overgewicht.

Behandeling

Er zijn geen specifieke behandelingen voor chronische vermoeidheid. De behandeling zal gewoonlijk bestaan ​​uit een combinatie van verschillende behandelingen om de symptomen te verlichten en vermoeidheid. Dit kan onder meer gematigde dagelijkse oefening om te helpen verlichten van stress. Je kan ook gevraagd worden om uw dagelijkse werklast te verminderen om stress te verminderen, indien mogelijk, en geleidelijk werken terug tot een beheersbaar niveau. Cognitieve gedragstherapie kan helpen vervangen negatieve gedachten door positieve en daarmee het verbeteren van uw kansen op herstel. Over-the-counter pijnstillers en medicijnen tegen depressie kan ook helpen met de symptomen van chronische vermoeidheid.