Borden en symptomen van Angina voor vrouwen van middelbare leeftijd

Borden en symptomen van Angina voor vrouwen van middelbare leeftijd

Angina is een hart aandoening gekenmerkt door aanvallen van hevige pijn op de borst. De aandoening ontstaat doordat het hart niet genoeg bloed krijgen. Angina is een teken van coronaire hartziekte en stelt mensen met een verhoogd risico op een hartaanval. Vrouwen ervaren vaak de symptomen van angina anders dan mannen, wat kan resulteren in vertragingen bij het zoeken naar de behandeling en onjuiste diagnose.

Pijn

Het kenmerk symptoom van angina is episoden van ernstige pijn op de borst. Deze episodes doen zich meestal in tijden van lichamelijke inspanning of emotionele nood. Bij mensen met variante angina, maar de episodes optreden wanneer ze in rust, vaak tijdens het slapen. De pijn van een angina aanval wordt vaak omschreven als een verpletterende pijn, maar vrouwen anders ervaren vaak de pijn. Vrouwen hebben meer kans op een stekende pijn of scherpe druk voelen. Vrouwen velen ook buikpijn ervaren tijdens een episode. In sommige gevallen kan de pijn ook uitstralen naar de schouders, kaak, armen, nek en rug.

Misselijkheid

Een gevoel van misselijkheid en soms zelfs ook braken begeleiden vaak een angina aanval. In feite, vrouwen vaker dan mannen last krijgen van misselijkheid met angina pectoris.

Ademhaling Trouble

Ademhalingsproblemen, kortademigheid of een gevoel van kortademigheid worden soms ook ervaren tijdens een angina aanval. Vrouwen hebben meer kans op deze ademhalingsproblemen dan mannen rapporteren.

Andere symptomen

Vrouwen met angina kan ook een gevoel van duizeligheid of extreme zweten tijdens een angina aanval. Het is ook niet ongebruikelijk om duizelig of angstig tijdens een aanval voelen.