Borden en symptomen van acute prostatitis

Prostatitis is een ontsteking van de prostaat bij mannen. Er zijn zowel chronische en acute vormen van prostatitis, maar de acute vorm wordt bijna altijd veroorzaakt door een bacteriƫle infectie, volgens de National Institutes of Health. Dit kan leiden tot pijn en andere problemen in het bekkengebied, en andere algemene tekenen en symptomen van infectie.

Pijn

Prostatitis pijn in verschillende gebieden van de bovenste en onderste buik veroorzaken. Deze omvatten buikpijn, meestal aan de rechterkant van de buik, lage rugpijn en perineale pijn. De ziekte kan ook pijn in de testikels, pijn veroorzaken tijdens het ejaculeren en pijn tijdens het urineren en de stoelgang.

Plasproblemen

Naast de pijn tijdens het urineren, kan acute prostatitis veroorzaken andere urine-gerelateerde symptomen. Je kan moeite hebben met plassen, een verminderde urinestraal, verhoogde aandrang tot urineren en urineretentie ervaren. Omdat acute prostatitis waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een infectie, dan kunt u een branderig gevoel ervaren tijdens het plassen, stinkende urine en bloed in de urine en sperma.

Infectie Symptomen

Aangezien acute prostatitis wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een infectie, treden andere symptomen die verband houden met het hebben van een infectie. Deze omvatten koorts, rillingen, gezwollen lymfeklieren (vooral in de liesstreek), misselijkheid, braken en een algemeen gevoel van ziekte.