Borden en symptomen van acute depressie

Borden en symptomen van acute depressie

Acute depressie wordt ook gekwantificeerd als een depressieve stoornis. Dit is een vorm van klinische depressie waarbij de symptomen intenser en zelfs levensbedreigend wanneer de patiënt begint te serieus te overwegen zelfmoord. Professionele medische hulp wordt aangemoedigd voor mensen omgaan met acute depressie en behandeling kunnen onder meer medicijnen, veranderingen in levensstijl, counseling, ziekenhuisopname of zelfs electro-convulsieve therapie. Een persoon die lijdt aan een acute depressie misschien niet van bewust dat hij lijdt aan een behandelbare ziekte, dus het kan van vitaal belang geworden voor de mensen om hem bewust te zijn van symptomen en tekenen.

Gebrek aan interesse

Lusteloos gedrag samenvallend met een definieerbare gebrek aan interesse in wat waren eerder plezierige ervaringen en belangen is een zeer merkbaar symptoom van acute depressie. Iemand die lijdt aan deze ziekte kan niet meer deelnemen aan recreatieve activiteiten zoals sport of lichaamsbeweging. Ze kunnen stoppen met uitgaan met vrienden en tijd doorbrengen met familie. Bevrediging van welke aard dan wordt niet meer gezocht.

Vermoeidheid

Vermoeidheid en verlies van energie aan de eenvoudigste taken voltooien zelfs een teken van acute depressie. Dit symptoom kan worden geëxposeerd op een andere manier dan het bovenstaande voorbeeld. De depressief persoon kan een belang in het uitoefenen van taken of op zoek naar bevrediging hebben, maar is gewoon te moe om de inspanning te leveren.

Slaapproblemen

Slaapproblemen kunnen beïnvloeden een depressief persoon in een aantal manieren. Sommige mensen kunnen reageren op een depressie door het tekenen van de gordijnen, het uitschakelen van de verlichting en slapen voor uur gedurende de dag. Anderen kunnen slapeloosheid ervaren. Weer anderen misschien wakker in het midden van de nacht na een onrustige paar uur rust en ga dan terug naar heel vroeg in de ochtend slapen na wakker zijn voor twee of drie uur.

Cognitieve dysfunctie

"The Complete Medical Guide voor de mantelzorger" citeert een tekortkoming in de cognitieve vaardigheden als een teken van een ernstige depressie. De patiënt kan problemen concentreren of zich te concentreren op de taak bij de hand te hebben. Andere symptomen zijn vervallen herinneringen, moeite nemen van beslissingen en met name verminderde probleemoplossend vermogen.

Pessimisme

Depressieve mensen vaak uiten van negatieve gedachten of pessimistisch standpunten, maar dit symptoom wordt geïntensiveerd en uitgebreid in die lijden aan acute depressie, volgens "Understanding Depressie." Negativiteit en pessimisme kan worden uitgedrukt als de schuld te geven zelf voor problemen buiten je controle, springen om negatieve conclusies op basis op een enkele gebeurtenis en vervormde perceptie die kunnen bestaan ​​uit paranoia.

Extreme Symptomen

In de meest ernstige gevallen van acute depressie kunnen patiënten beginnen hallucinaties van een hoorbare of visuele aard of beide. Overmatig vijandigheid jegens zichzelf of anderen is een andere potentiële symptoom. Suïcidale gedachten door iemand tentoonstellen andere symptomen van acute depressie uitbrengt, mag nooit terloops worden afgewezen.