Borden en symptomen van acute bronchitis

Borden en symptomen van acute bronchitis

Acute bronchitis is een ontsteking van het slijmvlies van de bronchiën, die buisjes die tak af van de luchtpijp zijn. De taak van de luchtwegen is om de lucht te vervoeren van en naar uw longen. Acute bronchitis optreedt na een virale, bacteriële of schimmelinfectie of blootstelling aan irriterende zoals vervuiling of sigarettenrook. Volgens de Merck Manual Home Edition, wordt geclassificeerd als acute bronchitis in plaats van chronische als de symptomen laatste minder dan 90 dagen. Symptomen van acute bronchitis verdwijnen gewoonlijk binnen zeven tot 10 dagen.

Eerste symptomen

Acute bronchitis begint meestal met een loopneus, keelpijn, vermoeidheid, rillingen, spierpijn en koorts tussen 100 en 101 graden Fahrenheit. Bel uw arts voor een evaluatie als je koorts hoger is dan 101 graden, als je een lichte koorts langer dan drie dagen of als u koude rillingen. Een volwassene kan zijn koorts te verminderen door het gebruik van over-the-counter paracetamol, aspirine of ibuprofen, maar kinderen mogen alleen paracetamol of ibuprofen, geen aspirine nemen. Rust zo veel als je kunt om je lichaam te genezen.

Hoest

De hoest geassocieerd met acute bronchitis begint als droog en niet-productieve. Hoewel het ophoesten van slijm is niet altijd een teken van bronchitis, kan een persoon met deze aandoening ophoesten helder, wit, geel of groen slijm. Neem contact op met uw arts voor een evaluatie als je hoest duurt meer dan drie weken, of als u hoest slijm dat geel of groen, bloederige of stinkende. U kunt een zeurende hoest gedurende enkele weken na de bronchitis oplost. Om het slijm los te maken, zodat het gemakkelijker is op te hoesten, voldoende drinkt elke dag en uitvoeren van een luchtbevochtiger in uw kamer. Vermijd het gebruik van hoestonderdrukkers, want je wilt op te hoesten het slijm in je luchtwegen, maar hoestonderdrukkers zijn nuttig 's nachts als je hoest houdt je van slapen.

Ademhalingsproblemen

De irritatie en infectie zorgt ervoor dat je luchtwegen te zwellen, wat kortademigheid kan veroorzaken. De vernauwde luchtwegen kan een hoge toon fluitend geluid (piepende ademhaling) veroorzaken wanneer je inademt. Piepende ademhaling komt vaker voor na uw hoest en wanneer je uitademt. Deze symptomen worden verergerd door milde activiteit of blootstelling aan rook, parfum of uitlaatgassen. Contact dringende medische diensten als je niet kunt op adem en als uw huid of nagel bedden draaien blauwachtig.